Je haar afscheren in ruil voor geld: de nieuwe trend die populair is op sociale media

Janine image
door Janine

02 November 2022

Je haar afscheren in ruil voor geld: de nieuwe trend die populair is op sociale media
Advertisement

Veel mensen geven veel om hun haar, ze zouden zich nooit kunnen voorstellen dat ze hun hoofd zouden schudden en hun haar niet tegen hun schouders zouden voelen. In feite zijn er veel mensen die wanneer ze naar de kapper gaan, vragen om alleen de puntjes eraf te knippen, om hun stijl niet in gevaar te brengen. Anderen daarentegen zijn niet al te geïnteresseerd in hun kapsel, maar hoe zouden mensen reageren als ze zouden worden gevraagd hun haar af te scheren in ruil voor geld?

Deze man probeerde de vraag te beantwoorden door hem te stellen aan degenen die hij op straat ontmoette, om te zien of ze echt bereid waren om het te doen en hun woord te houden. Laten we eens kijken wat er gebeurd is.

via hotspanishmx/TikTok

Advertisement
hotspanishmx/TikTok

hotspanishmx/TikTok

hotspanishmx is een influencer die door de straten van zijn geboorteplaats Guadalajara, in Mexico, loopt en voorbijgangers een simpele vraag stelt: "Zou je je haar willen afscheren in ruil voor geld?”. Veel mensen antwoorden ja, zonder na te denken, maar tussen theorie en praktijk is er een duidelijk verschil. Na het antwoord moet je laten zien dat je er klaar voor bent.

Juist om deze reden pakt hotspanishmx, zodra hij een bevestigend antwoord op de vraag krijgt, de tondeuse om te kijken of de geïnterviewde het echt wil doen. Op dat moment is er echter geen weg meer terug. De uitverkorene zit op een stoel, die gevraagd wordt om de cape te dragen, om te voorkomen dat het haar op hem valt en dan begint het werk. Nadat hij klaar is, is het echter tijd om de belofte na te komen, de influencer moet degene die is geschoren betalen.

Advertisement
hotspanishmx/TikTok

hotspanishmx/TikTok

De betaling vindt echter op een bepaalde manier plaats, want een "rad van fortuin" bepaalt hoeveel geld de uitverkorene krijgt. De vergoeding komt overeen met het bedrag waarop de pijl stopt. De hoop is altijd dat het stopt bij het grootste geldbedrag, want voor een paar centen je haar op moeten geven geeft je geen goed gevoel. Er zijn tot nu toe verschillende geldbedragen gewonnen, een man ontving $3.000, een jongen $11.000 en uiteindelijk won een ander de jackpot van $25.000.

Maar dit alles gebeurt met een eervol doel, want al het afgeknipte haar wordt ingezameld en geschonken aan een goed doel. Een goede reden om je haar op te geven.

Zou jij het doen zonder te aarzelen of wil je je haar liever behouden?

Advertisement