Wil Je Een Pensioen Hebben Met Zes Nullen? Dan Moet Je Dit Elke Dag Doen

door Skip

07 Januari 2017

Wil Je Een Pensioen Hebben Met Zes Nullen? Dan Moet Je Dit Elke Dag Doen
Advertisement

Hoeveel geld heb je nodig om in alle rust met pensioen te gaan op je 65ste met de mogelijkheid om een aantal wensen in vervulling te laten gaan? Het merendeel van de mensen weet niet een bedrag te noemen maar uit een enquête gehouden in de V.S. blijkt dat het bedrag gemiddeld genomen neerkomt op 500,000 tot 1 miljoen dollar. Ook komt er uit de vragenlijst naar voren dat niemand rationeel nadenkt over hoe ze aan deze bedragen denken te kunnen komen (erfgenamen en gouden handdrukpensioenen daargelaten) en bijna iedereen het laat aankomen op geluk of het winnen van een lot uit de loterij. Wij willen je een aantal cijfers voorschotelen om je duidelijk te maken hoever je gevorderd bent in het verwezenlijken van je droom of nachtmerrie.

via simplemost.com

Advertisement

Wat is nu echt belangrijk om rekening mee te houden?

Wat is nu echt belangrijk om rekening mee te houden?

Graphic Stock

De sleutel tot het echt apart kunnen zetten van een flink geldbedrag voor je pensioen is om je uitgaven te beheersen. Dit betekent niet dat je geen enkele cent aan voor jezelf meer mag besteden, maar dat je wel moet weten hoe je op je 65ste over 2 miljoen dollar kunt beschikken. Als je niet weet hoe je je geld moet uitgeven kan het zijn dat je al voor het einde van je laatste dagen platzak bent.

Advertisement

Een snel overzicht

Een snel overzicht

Bankrate.com

Deze tabel moet als volgt gelezen worden: Als je dit artikel leest op je 20ste dan moet je weten dat het 'voldoende' is om een investeringsfonds op te zetten met een goed rendementt (hier is er een berekening gemaakt van ongeveer 12 procent). Elke maand zet je 61 dollar opzij voor de komende 45 jaar om op het onderstaande bedrag uit komen. Als je al iets ouder bent wordt het al moeilijker. Als je begint met sparen op je dertigste is dat bedrag 193 dollar, op je 40ste 625 dollar. De berekening is uitgevoerd met behulp van een website die eenvoudige overzichten aanbiedt van investeringen die je zelf zou kunnen doen.
We sluiten af met de uitspraken van experts op het gebied. Een salaris verdienen met zes nullen staat niet gelijk aan een financieel zorgeloos leven na je carrière. De mensen die tijd steken in hoe ze hn geld kunnen investeren komen tot de hoogste bedragen.

Advertisement