Een advocaat stopt met zijn carrière zodat hij Legobeelden kan gaan maken en een wereldster kan worden!

door Skip

09 Juni 2017

Een advocaat stopt met zijn carrière zodat hij Legobeelden kan gaan maken en een wereldster kan worden!
Advertisement

Wie zou zijn geld niet willen verdienen met de hele dag spelen? Nou, dit was de droom van Nathan Sawaya toen hij advocaat was. Zijn droom kwam uit toen hij zich helemaal stortte op zijn grote passie: Lego.

Nathan had een carrière voor zich, een baan als advocaat in hartje Wall Street, maar besloot dat op te geven om zijn grootste droom na te jagen, namelijk van zijn hobby zijn werk willen maken! Nathan begon met het maken van kleine beeldjes van Lego toen hij kind was... en wat 'ie maakte daar waren ze op het internet helemaal weg van, zo erg zelfs dat hij een wereldwijde superster is geworden. Laten we eens kijken wat deze man kan.

Advertisement

"Geel"

"Geel"

Time.com

Nathan werd niet serieus genomen door musea toen hij zijn werken aanbood als kunstenaar en 'beeldhouwer' van Legobeelden. "Ik bood mijn werken aan die van meet af aan al geen interesse erin hadden" vertelt hij.

Advertisement

"Rood"

"Rood"

Time.com

... maar er was een museum dat wel interesse toonde! In 2007 reikte de directeur van het Kunstmuseum in Lancaster, Pennsylvania hem de hand en Nathan nam het aanbod aan en zag het als zijn enige grote kans.

"Ideeën"

"Ideeën"

Time.com

Het kunstmuseum in Lancaster krijgt per jaar zo'n 35,000 bezoekers per jaar. De tentoonstelling van Nathan trok echter de aandacht van 25,000 mensen in slechts 6 weken! Een record. Vanaf dat "succesmoment" begon de reizende tentoonstelling "The Art of the Brick" gestalte te krijgen!

"Kus"

"Kus"

Time.com

Sindsdien is de reizende tentoonstelling "The Art of the Brick" overal en nergens te bekijken: om 26 staten en 14 landen. Zelfs CNN heeft 'm toegevoegd aan het lijstje van de top tien tentoonstellingen die je echt gezien moet hebben!

"Zenuwinzinking"

"Zenuwinzinking"

Time.com

Nathan vindt het leuk om zijn fantasie de vrije loop te laten door rechthoekige legosteentjes te gebruiken vaak van een kleur voor een bepaald beeld. "Als je een van mijn beelden van dichtbij bekijkt dan zal je de verschillende steentjes zien die samen het hele beeld vormen... maar als je een paar stapjes achteruit doet dan zie je dat wat je ziet verandert in een gebogen lijn waardoor het lijkt alsof de rechthoekige steentjes er niet meer zijn!"

Advertisement

"Handen"

"Handen"

Time.com

Onderhand zijn Nathan en de Legosteentjes één geworden. Hij voelt de pijn niet eens meer wanneer hij per ongeluk op steentjes Lego gaat staan die verspreid liggen door zijn atelier. "Ik voel de pijn niet eens meer. Ik zet al elke dag mijn voeten op legosteentjes! Ook dit maakt deel uit van mijn werk."

"Dinosaurus"

"Dinosaurus"

Time.com

Maar hoeveel bouwstenen kan je dan wel niet vinden in zijn atelier? Nou, minstens 4 miljoen! Om uitzonderlijke beelden te kunnen maken die kunnen variëren van mensen tot grote dinosauriërs, heeft Nathan wek heel veel steentjes nodig en ook heel veel tijd. Alleen al om dit skelet van een T-Rex af te maken had hij al 3 maanden nodig!

Advertisement

"Oscarbeeldjes"

"Oscarbeeldjes"

The Art of the Brick

... en hij lijkt niet te stoppen! Nathan lijkt niet van plan te zijn gas terug te nemen laat staan minder tentoonstellingen te doen. Het lijkt wel als de dag van gisteren toen hij iedere aanwezige Hollywood-ster deed vergeten waarom ze die avond bij elkaar waren, al die ogen waren gericht op wat hij gemaakt had!

Advertisement