Een Jurk Met Een Verhaal: Deze Vrouw Maakte Haar Trouwjurk Van Een Parachute - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Een Jurk Met Een Verhaal: Deze Vrouw…
Zijn Ouders Wilden Hem Niet Hebben Vanwege Zijn Ziekte, Maar Nu Luisteren Duizenden Mensen Naar Wat Hij Te Zeggen Heeft Wanneer Je Genen Een Grapje Met Je Uithalen: De Dubbelgangers Op Deze Foto’s Zijn Moeilijk Van Elkaar Te Onderscheiden

Een Jurk Met Een Verhaal: Deze Vrouw Maakte Haar Trouwjurk Van Een Parachute

Door Skip Tromp de Haas
4.227
Advertisement

Tegenwoordig koopt het meredndele van de vrouwen die in het huwelijksbootje stappen hun trouwjurk in de winkel, maar vroeger was het gebruikelijk om zelf een jurk te maken met behulp van vrouwen in de familie.
Voor hun grote dag wilde het toekomstig paar Hensinger zich houden aan deze traditie door een soort stof te gebruiken waar al een verhaal aan vastzat. Zonder dit relaas zou het niet mogelijk zijn geweest voor Ruth en Claude om hun liefdesdroom te bekronen...

via: patch.com

Iemand die de Tweede Wereldoorlog heeft overleefd.

foto: patch.com

Tijdens de Tweede Wereldoorlog vloog Claude Hensinger als piloot van een B-29 bommenwerper en was gestationeerd in India. Gedurende een van zijn missies (1944) vatte een van zijn vliegtuigen vlam en moesten Hensinger en andere bemanningsleden parachutespringen. Iedereen wist te landen in een gebied dat niet werd bezet door de Japanners in China. Ze keerden veilig en wel terug naar de Amerikaanse basis.

Een speciaal pakketje.

Hensinger was dankbaar dat zijn parachute hem het leven redde, en daarom wilde hij hem bewaren en stuurde hij hem naar zijn moeder via de post. Zij waste de parachute maar kreeg er niet alle bloedvlekken uit en bergde hem tenslotte op. Toen de oorlog voorbij was en hij weer terugkeerde naar huis, kreeg hij verkering met Ruth. Hij kende haar al sinds zijn schooltijd, en na een jaar verloving stond hij voor haar met een doos in zijn handen en vroeg hij haar:"Ik zou graag willen dat je een trouwjurk maakte van de parachute die mij het leven redde." Dit was zijn manier om haar ten huwelijk te vragen.

Advertisement

Een parachute wordt een trouwjurk.

foto: patch.com

Ruth accepteerde zijn huwelijksaanzoek en ging aan het werk om die "zestien betekenisvolle lappen nylon" in een schitterende trouwjurk met ruches. Claude kon het resultaat bewonderen op 19 juli 1947 toen Ruth het gangpad afliep naar het altaar.., en naar hem.
25 jaar later droeg dochter Susan de trouwjurk op haar trouwdag, en in 1989 ging de jurk naar haar schoondochter toen de kleindochter van Ruth en Claude. Alledrie de huwelijken zijn in dezelfde kerk voltrokken.
Ruth en Claude bleven 49 jaar samen, tot aan zijn dood in 1996. Een paar jaar geleden is de jurk tentoongesteld in een expositie van voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog. Op een bepaalde plek kon je nog wel een klein vlekje bloed zien, dat door Claude werd vergoten tijdens de landing op de rotsen op die dag lang geleden in 1944. 

Tags: VerhalenWWIILiefde
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt