Wil Je Vogels Helpen Overleven In De Winter? Lees Hier Waarom Je Ze GEEN Brood Mag Geven

door Skip

14 Januari 2017

Wil Je Vogels Helpen Overleven In De Winter? Lees Hier Waarom Je Ze GEEN Brood Mag Geven
Advertisement

Wanneer de temperatuur buiten ongebruikelijk snel daalt, dan kan de flora en fauna daar nog het meeste last van hebben. Voor vogels kan plotse vorst inhouden dat ze ineens niet meer eten kunnen vinden. Een aantal dierenverenigingen verspreiden daarom berichten waarin staat wat mensen zelf kunnen doen om de gevleugelde dieren te helpen overleven in de winter. Het zal als een verrassing komen om te ontdekken dat een van de eerste dingen die als fout worden bestempeld, het voeren van brood is. 

via modenatoday.it

Advertisement

Hoe kunnen we ze helpen en wat moeten we niet doen.

Hoe kunnen we ze helpen en wat moeten we niet doen.

Graphic Stock

In de dagen dat het behoorlijk koud is, is het behoorlijk moeilijk voor vogels om voedsel te vinden. Het eerste wat je kan doen als je hen wilt helpen is om voederbakjes op balkons en vensterbanken neer te zetten. Daar kunnen dingen inzitten zoals een zadenmix, gedroogd of vers fruit, droge stukjes biscuit, kaaskorstjes of stukjes vlees (of vet).
Dingen die je niet moet doen?
De bakjes vullen met zoutjes of pittige dingen want deze zijn giftig en gevaarlijk. Door het eten van brood kunnen ze dood gaan. Een dierenarts geeft verdere uitleg: "als dingen zoals brood eenmaal in de keel van een vogeltje terechtkomen dan is er water nodig om dat brood te bevochtigen en te kunnen verteren. Zodoende veroorzaakt nat brood een blokkade en heeft dit een verlaging van de lichaamstemperatuur tot gevolg voor de vogel, die veel energie kwijt is aan het proberen te verteren van het brood, soms lukt dit niet eens."

Advertisement