Haar ouders nemen haar alles af omdat ze met een donkere jongen verkering heeft: met haar oproep staat ze boven racisme

door Skip

09 Februari 2017

Haar ouders nemen haar alles af omdat ze met een donkere jongen verkering heeft: met haar oproep staat ze boven racisme
Advertisement

Voor sommige ouders blijft het onacceptabel dat iemand een relatie heeft met iemand die van een ander ras is. Allie Dowdle, 18 jaar oud, woonachtig in Memphis, dat een van de vele steden is in het Zuiden van de V.S. waar de rassenkwestie werd (en nog steeds wordt) beleefd op intense manier. Vorig jaar heeft Allie besloten om haar ouders een foto te laten zien van de jongen met wie ze omgaat, maar toen zij de foto zagen van Michael, keurden zij het volledig af, het gaat zelfs zover dat Allie het internet om hulp heeft gevraagd...

Advertisement
gofundme.com

gofundme.com

Toen de ouders van Allie ontdekten wie haar vriendje was, was hun reactie allesbehalve positief. Haar vader in het bijznoder was er zo kapot van dat hij besloot om haar alle financiële middelen en overige materialen te ontzeggen waarmee ze verder kon studeren en een baan kon gaan zoeken.

Dus is ze maar overgegaan tot het starten van een geldinzamelingsactie die haar aan het benodigde bedrag zou helpen om het eerste studiejaar aan de universiteit af te maken. In het bericht op de site waarop ze haar verzoek heeft gedaan legt Allie uit dat ze dankzij haar uitstekende cijfers al studiebeurzen en leningen heeft gekregen, maar zoals we weten zijn de bedragen die komen kijken bij het wonen op de Amerikaanse campussen zo exorbitant hoog dat Allie tienduizend dollar te kort kwam, alleen al om het eerste jaar door te komen.

Het meisje vertelt verder dat buiten haar keuze die ze heeft gemaakt in de liefde, naast het spaargeld voor de universiteit ook de auto, telefoon en computer hebben afgenomen, in de hoop dat ze minder uit zou gaan en contact zou maken. Op deze manier wordt het echter ook minder makkelijk voor haar om een baan te vinden, voor onderzoek of verhuizingen en om haar academische toekomst te verwezenlijken.

Een maand geleden heeft Allie zelfs geprobeerd om Michael voor te stellen aan haar ouders in de hoop dat zij zouden ontdekken wie de persoon op de foto echt is, maar de reactie was hoe dan ook buitengewoon negatief.

Doodsbang dat ze is voor het idee dat ze haar studie moet opgeven, heeft Allie haar campagne gelanceerd waarin ze haarfijn uitlegd waarom ze hulp zou moeten krijgen door middel van donaties, maar haar campagne staat vooral in het teken van 'NEE tegen racisme.' Haar grootste teleurstelling is toch wel de sterk racistisch gekleurde beslissing van haar ouders.

"Dit alles gebeurt alleen maar omdat ik van een ander mens hou, zoals mij trouwens, altijd geleerd is te doen. Hoe kan mijn liefde voor iemand verkeerd zijn alleen al vanwege de huidskleur van deze persoon? En hoe zou het mij moeten tegenhouden aan een toekomst te bouwen waarvoor ik me al zo heb ingezet?" Dit is wat Allie zich afvraagt en wat ook de mensen op het internet roert. 

Advertisement