Dol Op Gember? Koop Het Niet Meer, Maar Kweek Het Makkelijk En Voordelig Zelf Thuis!

door Skip

24 Januari 2017

Dol Op Gember? Koop Het Niet Meer, Maar Kweek Het Makkelijk En Voordelig Zelf Thuis!
Advertisement

Gember, onderdeel van de Aziatische keuken, heeft met recht een plaats gekregen in iedere keuken in de wereld, niet alleen omdat een het een prima manier is om heerlijke gerechten mee te kruiden, maar ook omdat het goed is voor de gezondheid!

Maar waarom zou je steeds naar de supermarkt gaan en geld uitgeven hieraan wanneer je ook makkelijk zelf grote hoeveelheden gember thuis kan kweken? Vandaag willen we je laten zien hoe dit mogelijk is. Natuurlijk bespreken we ook alle voordelen die gember de mens oplevert...

Advertisement
Authority Nutrition

Authority Nutrition

Allereerst kan gember worden ingezet om misselijkheid te temperen. Het is een van de betere remedies tegen zeeziekte en zwangeschapsmisselijkheid.

Gember is ook een sterke ontstekingsremmer en kan dan ook worden gebruikt voor pijnlijke ledematen, maar ook om menstruatiepijn te verlichten.

Advertisement
Authority Nutrition

Authority Nutrition

Gember wordt meer gebruikt om iets aan buikpijn te doen, deze specerij helpt bij de spijsvertering. Gember is ook perfect voor mensen die vaak last hebben van slechte spijsvertering of voor mensen die problemen hebben met het goed opnemen van voedsel.

Natural Care Box

Natural Care Box

Omdat het zoveel voordelen met zich meebrengt is gember zonder twijfel iets wat je elke dag zou willen eten. Je kan het gebruiken om lekkere gerechten mee klaar te maken, of je kunt het in de thee doen. Thuis gemeber kweken is makkelijk, hiervoor hoeft geen enkele inspanning te worden gedaan.

Je hebt gemberzaden nodig, geschikte aarde om in te kweken en een brede en hoge pot (niet te hoog wat gemberwortels groeien horizontaal!)

Authority Nutrition

Authority Nutrition

En nu je zover bent hoeven alleen maar deze 5 simpele stappen te worden gevolgd.

Leg de gemberwortels een nacht lang in water om te weken.
Vul de pot met aarde, leg de gemberwortel erin, en leg ze zo neer dat de scheuten naar boven kunnen groeien en bedek ze goed met aarde.
Geef water.
Zet de pot op een warme, voldoende schaduwrijke plek.
Zorg er met een spuitbus met water erin zo nu en dan voor dat de aarde vochtig blijft.

Gember groeit langzaam, maar als je eenmaal deze simpele stappen hebt uitgevoerd dan heb je binnen enkele weken een rijkelijke voorraad gember!

Advertisement