Wat gebeurt er met je hersenen als je van gekleurde borden eet? Dat zou je nooit gedacht hebben

Janine image
door Janine

23 Juli 2023

Wat gebeurt er met je hersenen als je van gekleurde borden eet? Dat zou je nooit gedacht hebben
Advertisement

Een van de onderwerpen die in alle huizen wordt besproken, is natuurlijk voeding. Als we aan tafel zitten, wil iedereen de juiste hoeveelheid voor zichzelf, heeft iedereen andere porties nodig, zijn er mensen die pas tevreden zijn als ze een volledig vol bord opeten en in plaats daarvan zijn er ook mensen die met weinig tevreden zijn.

Het visuele effect speelt een fundamentele rol als je eet, het is niet alleen de grootte van het gerecht dat telt, maar ook de kleur. Als je een paar extra kilo's wilt verliezen, kun je overwegen om van kleurrijke borden te eten. Laten we de reden ervan in detail bekijken.

via Washington Post

Advertisement
Pexels

Pexels

We moeten allemaal eten, maar er zijn er die soms overdrijven en uiteindelijk op dieet moeten. Het is echter helemaal niet gemakkelijk om een ​​bepaald dieet met kleine porties te volgen, je zou trucs moeten vinden om de geest te misleiden en het te laten lijken alsof je veel meer eet dan in werkelijkheid.

Een studie van Cornell University, gepubliceerd in het Journal of Consumer Research, heeft aangetoond dat als er een duidelijk contrast is tussen de kleur van het bord en die van het voedsel dat je eet, je sneller vol zit en dus minder eet.

Advertisement
Curioctopus

Curioctopus

De onderzoeksgroep beweert daarom dat als de kleur van het voedsel en dat van het bord waarop ze worden geserveerd hetzelfde zijn, de ingenomen porties ongeveer 20% overvloediger zullen zijn. Tijdens het eten is het essentieel dat er een duidelijk contrast ontstaat tussen het bord en het gerecht, omdat daarmee op perceptueel niveau een stopteken in de geest zou sluipen. Op deze manier begrijpen mensen hoeveel voedsel ze eten.

Wist je dat contrast de hoeveelheid voedsel die je eet beperkt?

Advertisement