Deze vrouw kon $23.000 besparen door simpelweg een jaar lang op haar uitgaven te besparen

door Skip

30 Januari 2017

Deze vrouw kon $23.000 besparen door simpelweg een jaar lang op haar uitgaven te besparen
Advertisement

"De eerste zes maanden waren moeilijk om door te komen, maar uiteindelijk heb ik een nieuwe manier gevonden hoe ik kon leven en heeft deze uitdaging me wijzer en gezonder gemaakt." Dit concludeert Michelle McGagh, journaliste te Londen, over een experiment dat ze een jaar lang heeft gehouden, wat ertoe heft geleid dat ze nu haar leven anders leeft. Wat heeft ze dan precies gedaan? Ze heeft geprobeerd om alleen geld uit te geven aan dingen die echt nodig zijn; ze wilde zien hoeveel ze kon sparen. Lees verder hoe ze het experiment heeft uitgevoerd en wat het eindresultaat ervan is. 

via theguardian.com

Advertisement
Michelle McGagh/Twitter

Michelle McGagh/Twitter

Michelle is een journaliste en financieel specialiste, en hoewel ze vaak dingen schreef over hoe je geld kon besparen heeft ze in haar eigen leven nooit een punt van gemaakt om hetzelfde te doen. Zij zegt zelf dat 't waarschijnlijk te maken had met het feit dat je met een goed salaris je niet echt veel zorgen hebt. Maar toen ze besloten had om zichzelf op de proef te stellen, deed ze dit op een nogal radicale manier,

Advertisement
Michelle McGagh/Twitter

Michelle McGagh/Twitter

Voor Michelle was de enige manier om uit te vinden hoeveel ze kon besparen door alle niet-essentiele uitgaven te schrappen het "omarmen van de extreme soberheid" waar ze met klem aan toevoegt dat dit "niet armoede is als in de zin van arm zijn, want dat is doorgaans geen keuze."
Tussen november 2015 en december 2016 heeft Michelle haar spaargeld gebruikt om haar hypotheek, internettoegang en telefoonabonnement te betalen. Waar ze mee opgehouden is (te betalen): naar de bios en restaurants gaan, het abonnement op de sportschool, nieuwe kleren kopen en verzorgingsproducten en bezoek aan de kapper. Dit betekent echter niet dat ze opgehouden is met leven! "Al deze dingen opgeven was moeilijk, in het begin dacht ik vaak dat het beter was om maar gewoon op te geven en weer terug te gaan naar mijn leven vol gemakken, maar toen ben ik gaan ontdekken hoeveel mogelijkheden mijn stad biedt zonder dat daar geld aan uit hoeft te worden gegeven: het was op dit moment dat mijn levensstijl begon te veranderen." Na een beetje onderzoek ontdekte Michelle dat ze gewoon veel dingen kon blijven doen zoals ze dat eerst ook deeed, zoals bijvoorbeeld naar concerten en de bios gaan door gratis events op te zoeken op internet, maar buiten dat is ze met al het andere opgehouden: ze deed alles met de fiets, ze is zelf gaan koken in plaats van naar restaurants te gaan, pubs of bars, en maakte ze thuis al haar eten klaar, kocht geen make-up en zo, is ook niet naar de kapper gegaan en doet thuis gymnastiekoefeningen. Ze bleef wel gewoon op vakantie gaan. Ze ging fietsen langs de kust van Norfolk en Suffolk en kampeerde gratis op het strand.

The Guardian

The Guardian

Zodoende heeft zij 21,000 euro kunnen besparen, die ze wil gaan gebruiken om sneller haar hypotheek af te betalen. Het belangrijkste was echter 'uit de vicieuze cirkel van consumeren stappen en echt proberen te genieten van het geld waarmee je op verantwoorde wijze kiest hoe je dat wilt uitgeven. In deze 12 maanden heb ik dingen gedaan waar ik eerst nooit aan zou denken, ik heb geleerd vaker ja te zeggen en ben optimistischer en heb meer zelfvertrouwen gekregen."

Advertisement