een jonge vrouw trouwt met een miljonair 'om de liefde,' maar na zijn dood komt ze tot de bittere ontdekking... - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
een jonge vrouw trouwt met een miljonair…
giftige stoffen in je thee: uit onderzoek blijkt welke merken de minste pesticiden bevatten Waarom zitten katten graag in dozen?

een jonge vrouw trouwt met een miljonair 'om de liefde,' maar na zijn dood komt ze tot de bittere ontdekking...

Door Skip Tromp de Haas
140.051
Advertisement

Vandaag willen we jullie een verhaal vertellen dat iets wegheeft van een sprookje en een wat vreemd einde heeft, maar een duidelijke moraal. Marcel Amphoux was een Franse boer maar dankzij verschillende landgoeden en ongelofelijk veel geluk is hij een miljonair geworden.

Nadat hij de beeldschone Sandrine Devillard heeft ontmoet, een Parijse makelaarster die een passie voor zingen heeft, besloot hij om met haar te trouwen. Nu zouden we allemaal moeten denken, nu hij er niet meer is, dat hij alles aan zijn vrouw na zal hebben gelaten. Maar er gebeurde iets anders.

Marcel Amphoux was zoals je kunt zien, niet bepaald een aantrekkelijke man, maar leidde een leven als een echte kluizenaar zonder water en elektriciteit. Maar op een goede dag, zoals dat in sprookjes ook gebeurt, ontmoet de eenzame man een prachtige 'dame.' Sandrine Devillard was 25 jaar jonger dan hij.

Nadat zij elkaar ontmoetten in het makelaarsbureau waar zij werkte, hebben de twee zich kort daarna verloofd. De kritiek van de mensen in het dorp waar de miljonair woont (Puy-Saint-Pierre) had geen invloed. De inwoners, inclusief de burgemeester dachten dat de jonge vrouw niet van hem hield en alleen met hem trouwde om zijn geld. Wat de situatie nog erger maakte was de manier waarop ze tegen sommige dingen aankeek, op de eerste plaats dat verkoos om aangenaam in Parijs te wonen en zeer weinig tijd met haar 'geliefde' man door te brengen.

Advertisement

Maar na amper een jaar getrouwd te zijn met Sandrine kwam Marcel om bij een auto-ongeluk op 67-jarige leeftijd. Tot grote verrassing van zijn vrouw stond haar naam totaal niet in zijn testament! Hij had haar geen cent nagelaten! Alles ging naar zijn zus toe en naar de inwoners van het dorp. Maar, toen ze het wilde aanvechten heeft de mooie Sandrine moeten opgeven omdat het testament rechtsgeldig en authentiek was verklaard. Het is overduidelijk dat de man niet zo naïef was als iedereen dacht!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt