na 17 jaar komt nokia weer met zijn legendarische 3310, de meest geliefde telefoon ter wereld

door Skip

15 Februari 2017

na 17 jaar komt nokia weer met zijn legendarische 3310, de meest geliefde telefoon ter wereld
Advertisement

In 2000, al een flinke poos geleden, brak Nokia door op de markt met een product dat een bres zou slaan in de harten van miljoenen mensen. De o zo bekende 3310, die nagenoeg niet kapot te krijgen is en een simpel maar functioneel design heeft.

De 3310, voorzien van het legendarische spel "Snake" en een batterij die vrijwel niet leeg te krijgen was, kende een periode van ongekende gebruikersaantallen, totdat hij zijn plaats moest afstaan aan de smartphones en de nieuwe touchscreentechnologie, die meer op een lijn zaten met de behoeften in communicatie.

De 3310 is bij lange na nog niet vergeten en werd een legende en het echte icoon van de oude generatie telefoons: bestendig, functioneel en goedkoop.

Dan toch, met goedkeuring van de grootste weemoedigen onder ons, is er ruim 17 jaar later een verrassing te melden.

Advertisement
na 17 jaar komt nokia weer met zijn legendarische 3310, de meest geliefde telefoon ter wereld - 1

Uitgaande van de lekken in vele vakbladen, zal op het Mobile World Congress dat op 26 februari zal worden gehouden de nieuwe 3310 presenteren.

We weten natuurlijk nog niet hoeveel van het design en de oorspronkelijke functionaliteit zijn aangepast, maar we weten wel dat de prijs 'van toen' zal zijn: voor slechts € 59 mag 'ie mee naar huis, en dat lijkt ons een prima begin.

Advertisement
na 17 jaar komt nokia weer met zijn legendarische 3310, de meest geliefde telefoon ter wereld - 2
Advertisement