Deze oranje stip verschijnt af en toe op je mobiele telefoon: weet je wat het betekent?

Janine image
door Janine

18 Juli 2023

Deze oranje stip verschijnt af en toe op je mobiele telefoon: weet je wat het betekent?
Advertisement

Inmiddels gebruikt iedereen de smartphone en hebben we in de loop van de tijd talloze modellen uitgeprobeerd en veranderd. Sommigen zullen ongetwijfeld een detail op het scherm hebben gezien dat ze niet hebben kunnen identificeren: het gaat om een stip in de rechterbovenhoek, die groen of oranje kan zijn. Laten we samen uitzoeken wat het is en waar het voor dient.

via Business Insider

Advertisement
Pixabay

Pixabay

Zoals we weten, moet de keuze van een mobiele telefoon worden gemaakt op basis van het besturingssysteem dat je graag hebt of dat je wilt kiezen als je eerste ervaring betreft je smartphone. Hier valt de beslissing tussen Android en iOS en als je voor het laatste kiest, komt de voorkeur uit op een smartphone van het merk Apple, oftewel de iPhone.

De meerderheid van de mensen hebben misschien wel deze telefoon, of in ieder geval een groot deel van de klanten die, eenmaal geprobeerd, meestal niet voor andere typen telefoons kiezen. Niet iedereen heeft echter die merkwaardige stip opgemerkt die in de rechterbovenhoek van het scherm verschijnt.

Advertisement
Pexels

Pexels

Na de iPhone-update naar iOS 14 is het mogelijk om in de meldingsbalk deze gekleurde stippen op te merken, die een precieze activiteit van het apparaat aangeven. Als ze oplichten, kunnen ze een groene of oranje kleur aannemen en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Deze kleine indicatielampjes duiden op een bepaalde toestand van de telefoon, maar veel gebruikers weten nog steeds niet wat het is. Dus laten we proberen duidelijkheid te scheppen en erachter te komen waar ze voor zijn en waarom.

Curioctopus

Curioctopus

Laten we beginnen met te zeggen dat deze door Apple bedachte gekleurde stip te maken heeft met privacy. Iedereen die een Mac-computer heeft, weet dat er een groene LED-indicator oplicht als de webcam aan staat.

Na het updaten naar iOS 14 gebeurt hetzelfde op de iPhone bij het activeren van de camera, zowel intern als extern. Het is duidelijk dat de gebruiker beseft wanneer hij foto's maakt met zijn mobiele telefoon, maar wat hij misschien niet weet, is dat een bepaalde applicatie het voor hem doet. Dankzij deze spion wordt het mogelijk om op te merken.

Pixabay

Pixabay

En wanneer de stip in plaats daarvan oranje is? In dit geval betreft de melding het gebruik van de microfoon. Door een opname te starten, de app voice memo of Siri te gebruiken, een audio op WhatsApp te sturen of dicteerfuncties te gebruiken, merk je het verschijnen van de kleine ronde stip. Als een app toegang heeft tot je microfoon terwijl je deze niet gebruikt, weet je dit dankzij deze kleine oranje stip dat je helpt je ​​gesprekken en je privacy te behouden. Ga naar het controlecentrum om erachter te komen welke het is.

Gebruik je echter de microfoon en camera tegelijkertijd, bijvoorbeeld bij het opnemen van een video, dan verschijnt alleen de groene stip. Heb je ooit de aanwezigheid van deze kleine indicatoren opgemerkt? Kende je hun functie?

Advertisement