Een bedrijf belooft 100.000 dollar aan degene die een jaar zonder smartphone kan

door Skip

21 December 2018

Een bedrijf belooft 100.000 dollar aan degene die een jaar zonder smartphone kan
Advertisement

Bedrijven proberen voortdurend op een creatieve en soms slinkse manier aandacht te trekken van de consument. Vitamin Water, een bedrijf dat is verbonden aan Coca-Cola, heeft de rest toch wel overtroefd. Het belooft namelijk 100.000 dollar te geven aan degene die het lukt om één heel jaar lang zonder smartphone te leven. En de wedstrijd is serieuzer dan je misschien denkt. Er kan maar een iemand meedoen en diegene zal een contract tekenen (dat geheim is) waar hij/zij zich 365 dagen lang aan moet houden.

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

#NoPhoneForAYear is de hashtag waarmee de uitdaging is bekendgemaakt. Om eerlijk te zijn is het een beetje huiveringwekkend om het een uitdaging te noemen, 't is net alsof je wordt uitgedaagd om een jaar lang te leven zonder adem te halen. Maar laten we niet hypocriet gaan doen. Smartphones zijn gewoon van levensbelang tegenwoordig, geen smartphone betekent dat je het misschien zonder heel wat gemakken moet stellen. 

Advertisement
pixabay.com

pixabay.com

Het is niet toevallig dat het een aanzienlijk bedrag is en het is waarschijnlijk niet de bedoeling dat je die prijzenpot gemakkelijk kunt winnen. Wil je meedoen, dan moet je een bericht plaatsen op sociale media met je plan van aanpak hoe je de tijd gaat gebruiken als je geen smartphone meer in handen hebt. Een voor de gelegenheid opgezette jury zal het creatiefste, slimste en grappigste antwoord beoordelen en uit duizenden aanvragen, een enkele deelnemer kiezen.

De al dan niet gelukkige uitverkorene moet een contract tekenen waar ook nog andere dingen in staan buiten dat er geen smartphone mag worden gebruikt 365 dagen lang. Het bedrijf zal erop gaan letten dat het akkoord niet wordt geschonden, maar tegelijkertijd krijgt de deelnemer wel een mobieltje uit 1996 waarmee de basisdingen kunnen worden gedaan. Een smartphone is, net als tablets, echt uit den boze, maar laptops en desktops mogen wel worden gebruikt.

Advertisement