Laat varen alle hoop, gij die hier... omhoog klimt! Dit zijn de 7 steilste trappen ter wereld

door Skip

09 Maart 2017

Laat varen alle hoop, gij die hier... omhoog klimt! Dit zijn de 7 steilste trappen ter wereld
Advertisement

"Laat varen alle hoop, gij die hier binnen treedt." zo luidt de eigenlijke zin uit Dante Allighieri's epos "De goddelijke komedie." en het 'hier' in die zin verwijst oorspronkelijk naar de hel waarin je afdaalt, maar de berg opklimmen is evengoed een hel. 

Last van hoogtevrees? Ben je zo lui dat je overal maar de lift pakt? Dan zijn deze volgende reisbestemmingen niets voor je, maar er zijn vast meer mensen voor wie dit ook niet de allerleukste plekken zijn om naartoe te gaan. Deze steile trappen zouden het zelfs de meest onverschrokken klimmer nog moeilijk maken omdat er een dubbele moeilijkheid in het spel is: de klim omhoog, die met enige inzet kan worden voltooid, maar er is ook nog de afdaling naar beneden! We kunnen maar niet de knoop doorhakken welke van de twee het moeilijkst is, de klim of de afdaling, dus laten we dat maar aan jullie over. Hier volgen de 7 steilste afdalingen ter wereld.

via viaggi.nanopress.it

Advertisement

El Peñón de Guatapé (De rots van Guatapé) Colombia

El Peñón de Guatapé (De rots van Guatapé) Colombia

El Peñón de Guatapé is een 220 meter hoge berg waar een trap naar de top is aangebracht in een rotswand die het laat lijken alsof de trap in de berg is ingenaaid. Dit laat niets aan de verbeelding over; deze klim is echt steil. Als je wilt genieten van het uitzicht zet 'm op. Nog 720 trappen te gaan!

Advertisement

De trap in Jamestown op het eiland Sint-Helena

De trap in Jamestown op het eiland Sint-Helena

In Jamestown bevindt zich de langste trap ter wereld. Hij is gebouwd in 1829 om het militaire fort te verbinden met de benedengelegen stad. Napoleon die hier zijn laatste dagen sleet, heeft niet de kans gehad om hem te beklimmen! Vandaag is het de grootste trekpleister, maar voor mensen die niet fit zijn worden de trappen sterk afgeraden!

Het San de Gaztelucatxe klooster, Spanje

Het San de Gaztelucatxe klooster, Spanje

In Baskenland staat dit schitterende klooster dat is gebouwd en door de Tempeliers duizend jaar geleden hebben gesticht. Om er te komen moet je eerst deze enge trap die pal boven de oceaan staat. Veel fotografen wagen zich aan de 230 treden en de honderden meters in hoogteverschil.

De waterput in Chand Baori, India

De waterput in Chand Baori, India

Als je beneden in de put wil komen dan moet je via 3,500 smalle treden naar beneden. Er is alleen een regel: kijk niet naar beneden!

De Haiku Stairs, Oahu Hawaï

De Haiku Stairs, Oahu Hawaï

Op het eiland Oahu ligt Honolulu de hoofdstad van Hawaï, en Pearl Harbor. Ook woont daar de helft van de totale bevolking. Hier bevindt zich ook de heel lange, dan wel niet steile trap, die is aangegelegd om makkelijker bij een sattelietontvanger te komen. In 1987 is de toegang tot de trap verboden omdat het zo gevaarlijk is. De locals noemen hem daarom Stairway to Heaven (Trap naar de hemel)... 4,000 treden doodsangst!

Advertisement

De trap op de Taihangberg in China

De trap op de Taihangberg in China

De kortste weg om bij een piek te komen is zonder meer een rechte weg naar boven, maar om het hoogteverschil op te vangen is een zig-zagconstructie beter. Dat kon de bouwers van deze wenteltrap bij de Taihangberg weinig schelen. Het gevaarte is 100 meter hoog en geeft iedereen de kans om zich even een bergbeklimmerservaring te hebben. Denk maar niet dat er ook een lift is. Je komt alleen maar aan de top op eigen kracht, maar alleen nadat je een certificaat hebt gekregen waarop staat dat je geen hartproblemen hebt! 

Pailon del Diablo, Ecuador

Pailon del Diablo, Ecuador

Een van de beroemdste watervallen in Ecuador is te bereiken via deze trappen die direct zijn uitgegraven in de steen van de Tungurahuavulkaan. De trappen leiden naar een lager gelegen gedeelte, verder naar een punt met adembenemend uitzicht over de donderende watervallen. Deze trap is niet alleen steil, maar ook vaak in nevelen gehuld en door de vochtigheid zeer glad. Rubberen waterschoenen voldoen niet voor deze klus!

Advertisement