Ze weigert plaats te maken voor een oudere vrouw in de trein: geprezen en verdedigd op internet

Janine image
door Janine

04 November 2022

Ze weigert plaats te maken voor een oudere vrouw in de trein: geprezen en verdedigd op internet
Advertisement

Onze samenleving wordt geregeerd door geschreven wetten, verschillend voor elke staat waar men naartoe gaat, maar ook door een complex systeem van ongeschreven wetten, gedicteerd door gezond verstand en de noodzaak om beschaafd te leven. Een van deze ongeschreven regels vereist dat jonge passagiers in het openbaar vervoer opstaan ​​en hun stoel afstaan ​​aan oudere passagiers, zwangere vrouwen en mensen met een handicap. Gewoonlijk worden deze en andere ongeschreven regels van burgerlijk samenleven door mensen automatisch toegepast, omdat ze deel uitmaken van ons en van onze gebruikelijke gedragspatronen.

Er zijn echter gevallen waarin het subjectieve recht op de voorgrond treedt en ons ertoe brengt deze regel te vertrappen uit naam van een voordeel dat met inspanning of met de betaling van een geldbedrag is verkregen. Dit is wat er gebeurde met een Engelse vrouw tijdens een treinreis.

via NY Post

Advertisement
Pexels - not the actual photo

Pexels - not the actual photo

Een anonieme Engelse vrouw wendde zich tot de Reddit-gemeenschap om het verhaal te vertellen van de episode die ze heeft meegemaakt tijdens een 7 uur durende treinreis van Londen naar Aberdeen in Schotland. Om een ​​comfortabele en zittende reis te garanderen, gaf de vrouw ruim van tevoren een aanzienlijk hoger bedrag uit om een ​​zitplaats in de eerste klas te bemachtigen, maar bij aankomst aan boord realiseerde ze zich dat de haar toegewezen stoel priority had, meestal gereserveerd voor mensen met moeilijkheden en ouderen. "Eerste klas zitplaatsen in treinen in het Verenigd Koninkrijk kunnen duur zijn, maar ik besloot om het mezelf te gunnen omdat ik wist dat ik in de trein zou moeten werken, dus ik wilde zeker weten dat ik ruimte/comfort had", zegt de vrouw, terwijl ze uitlegt waarom ze de dure plaats had gereserveerd.

Terwijl ze op haar stoel zat, benaderde een 60-jarige vrouw haar en zei haar op een nogal onbeschofte manier dat ze moest opstaan ​​en haar stoel moest verlaten, omdat het een priority stoel was en ze een oudere vrouw was.

Advertisement
Pixabay - not the actual photo

Pixabay - not the actual photo

De vrouw antwoordde beleefd dat ze niet zou verplaatsen, aangezien ze de stoel ruim van tevoren had geboekt, en stelde de oudere vrouw voor om contact op te nemen met het personeel om een ​​andere plek te zoeken. De oudere vrouw hield vol en herhaalde dat alle andere stoelen in de wagons al bezet waren, maar de vrouw was onverbiddelijk en verontschuldigde zich voor de situatie. Een medewerker kwam ook tussenbeide om het probleem op te lossen en was het met de jongere vrouw eens. Als je namelijk een kaartje koopt zonder een stoel te reserveren, kan het bedrijf niet garanderen dat je niet gedwongen wordt om staand te reizen.

De Reddit-gemeenschap heeft de vrouw verdedigd: het is de spoorwegmaatschappij die verkeerd handelt. In feite mogen stoelen met priority alleen worden verkocht aan mensen met echte problemen, en in plaats daarvan worden ze altijd tegen een overdreven prijs aan iedereen verkocht. "Iemand die meer heeft betaald voor ruimte vragen om te verplaatsen naar een standaard plaats, is arrogant", merkte een gebruiker op, eraan toevoegend dat 60 zijn niet betekent dat je oud bent.

Wat zou jij hebben gedaan?

Advertisement