Hij reisde in 2 maanden met een paddle board van Californië naar Hawaii: elke dag zag hij plastic in zee

Janine image
door Janine

03 September 2019

Hij reisde in 2 maanden met een paddle board van Californië naar Hawaii: elke dag zag hij plastic in zee
Advertisement

Sommige mensen hebben een passie voor reizen die zo sterk is dat ze het in hun bloed lijken te hebben. Iedereen kan reizen, maar slechts enkelen kunnen extreme routes ondernemen, die aan gevaar grenzen en deze vaak zonder al te veel problemen ondernemen. "Het gevaar is mijn werk" lijken bepaalde reizigers te bevestigen die de meest extreme oplossingen kiezen om een aantal records te verslaan of zelfs onbereikbare landschappen met hun eigen ogen te observeren. Antonio de la Rosa, een Spaanse atleet, legde een reis af van twee maanden van San Francisco naar Honolulu... op een paddle board!

via CNN

Advertisement
Facebook / Antonio de la Rosa

Facebook / Antonio de la Rosa

Zijn overtocht van Californië naar Hawaii kostte hem 76 dagen, 5 uur en 22 minuten reizen op open zee. De man zei dat hij zich geweldig voelde na 76 dagen op zee te hebben doorgebracht. Het gebruikte paddle board was duidelijk niet zomaar een paddle - speciaal ontworpen voor deze reis kostte het vervoermiddel 1500 pond. De paddle van De La Rosa heeft een intern compartiment waar de man tijdens de reis kon slapen en een waarin hij zijn persoonlijke bezittingen en voedselvoorraden kon opbergen. Uiteraard geen motor om "de boot" te laten varen: "Mijn armen en benen zijn de motor!" zei de atleet, die tijdens zijn overtocht 50 werd.

Advertisement
Facebook / Antonio de la Rosa

Facebook / Antonio de la Rosa

Een overtocht die elk record verbrak: de la Rosa is de eerste man die met een paddle board de oceaan is overgestoken van Californië naar Hawaii. Hij heeft voedsel ingepakt, rustte zichzelf uit met een ontziltingssysteem voor drinkwater, wat navigatiehulpmiddelen en andere items die nodig waren om de lange reis te weerstaan. "Hawaii heeft een lange en bekende geschiedenis van navigators die de oceaan overstaken om de kust te bereiken en we zijn erg blij om onze aloha uit te breiden naar Antonio," zei Mike Kelly, commodore van de Waikiki Yacht Club.

De la Rosa zei dat hij van alles tijdens zijn zeereis is tegengekomen, inclusief walvissen. Maar zijn echte doel is altijd geweest om het bewustzijn van oceaanvervuiling te vergroten. Tijdens zijn lange reis zei de man dat hij constant puin en ander plastic afval op zee zag, elke dag weer.

De atleet is zeer tevreden over zijn reis en voor nu heeft hij verklaard dat hij een pauze van minstens 2-3 jaar wil nemen. Het eerste wat hij deed toen hij voet aan wal zette? Een biertje en een hamburger bestellen!

Advertisement