De afwezigheid van zwaartekracht doodt tumoren: de nieuwe grens van de strijd tegen kanker bevindt zich in de ruimte - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De afwezigheid van zwaartekracht doodt…
Deze Russische kunstenaar toont ons hoe de planeet Aarde eruit zou zien als deze zou worden gedomineerd door gigantische… katten! Hij reisde in 2 maanden met een paddle board van Californië naar Hawaii: elke dag zag hij plastic in zee

De afwezigheid van zwaartekracht doodt tumoren: de nieuwe grens van de strijd tegen kanker bevindt zich in de ruimte

Door Janine
1.018
Advertisement

Geen zwaartekracht, geen tumoren. Zo zouden we de ontdekking van Joshua Chou en Anthony Kirollos, twee Australische onderzoekers aan de University of Technology in Sydney, kunnen samenvatten. Hun onderzoek, dat bijna toevallig plaatsvond, heeft werkelijk revolutionaire perspectieven onthuld in de strijd tegen kanker.

Is het mogelijk dat de afwezigheid van zwaartekracht, een toestand waarin het voor ieder mens niet gemakkelijk is zichzelf te vinden, verband houdt met de cellen die door kanker zijn aangetast? Blijkbaar wel: laten we in detail bekijken wat de twee wetenschappers hebben ontdekt.

via: ABC.net
foto: Facebook

24 uur: dit is de tijd die nodig is om tussen 80 en 90% van de door kanker aangetaste cellen te elimineren op een plaats waar microzwaartekracht wordt gesimuleerd, een zwaartekrachtveld van lage waarde vergelijkbaar met dat van astronauten in de ruimte.

Vanuit de ruimte zou dus een enorme hulp kunnen komen in de strijd tegen kanker, zonder tussenkomst van medicijnen.

Onnodig te zeggen dat de ontdekking van Chou en Kirollos echt een grote betekenis krijgt. Natuurlijk kunnen mensen die aan kanker lijden geen reis door de ruimte ondernemen alsof er niets aan de hand is, maar volgens wetenschappers kunnen omstandigheden vergelijkbaar met die zonder zwaartekracht op aarde worden gesimuleerd.

De ontdekking vond, zoals gezegd, bijna toevallig plaats, toen de twee wetenschappers de zieke cellen in de microzwaartekracht simulator "stopten". Zonder medicijnen of therapieën stierven ze binnen een dag. Maar hoe werkt dit ongelooflijke fenomeen, en waarom kunnen de kankerdeeltjes niet overleven en zich vermenigvuldigen?

Aan de basis van wat is waargenomen, zou er een echt communicatietekort tussen cellen kunnen zijn. Dat wil zeggen, zonder de omstandigheden van de zwaartekracht die ze hebben op aarde, hebben monsters van borst-, long-, neus- en eierstokkanker die Chou en Kirollos hebben waargenomen, zich niet verplaatst en kwaadaardig geëvolueerd zoals gewoonlijk gebeurt.

Hun overleving wordt dus op de proef gesteld, totdat ze zich overgeven en helemaal verdwijnen. Om een bewijs te hebben en om uit te werken wat werd verondersteld, hebben de twee Australische onderzoekers besloten een test te doen, in de ruimte.

Source:

https://www.abc.net.au/7.30/australian-researcher-to-send-cancer-cells-into/11454788

Advertisement

Chou en Kirollos sturen monsters van kankercellen naar het International Space Station (ISS). De Australische astronauten die naar de eerste ruimtemissie van de staat vertrekken, zullen deze kleine deeltjes dus meenemen om ze bloot te stellen aan zwaartekracht en hun reactie te verifiëren.

De kosten van de missie zullen ongeveer 180 duizend euro bedragen: het is duidelijk dat dit een vrij laag bedrag is, in vergelijking met het enorme potentieel dat een dergelijke ontdekking zou kunnen betekenen, als het juist blijkt te zijn. Door deze "ruimtelijke" behandeling te combineren met andere therapieën die al voor kanker aanwezig zijn, zou de hoop voor degenen die vechten tegen deze vreselijke ziekten echt nieuwe horizonten kunnen bereiken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt