Veel stress: 6 Signalen die je helpen bepalen of je je rust moet pakken - Curioctopus.nl
x
Veel stress: 6 Signalen die je helpen…
Lees je wel maar ben je het ook weer snel vergeten? Met deze basistechnieken kan je dingen makkelijker onthouden Een ingenieur geeft 18,000 dollar uit en tovert een busje om in een klein droomhuisje

Veel stress: 6 Signalen die je helpen bepalen of je je rust moet pakken

04 Maart 2017 • Door Skip
2.945
Advertisement

We moeten overdag over zoveel dingen piekeren dat het hebben van een bepaalde vorm van stress heel gewoon is. Maar wat zijn nu de signalen waarmee deze stress zich openbaart? Deze signalen herkennen is belangrijk want hieraan zijn veel andere problemen gekoppeld die doorgaans betrekking hebben op de gezondheid, problemen die we nog wel eens willen onderschatten. Hier volgen de acties en reacties die te maken hebben met stress, waarvan we moeten proberen die te beperken of beter nog, uit ons karakter verbannen! 

6 tekenen van stress die niet mogen worden onderschat:

foto: Graphic Stock
  1. Voortdurend denken aan de dingen die je moet doen: Open deur? Misschien, maar vaak krijgen we stress omdat we ons niet houden aan de basisregel namelijk het een voor een oplossen van een probleem. Een prima manier om een stroom aan gedachten een halt toe te roepen is om te gaan bewegen, maar zie dit niet meteen als een uitvlucht: slechts 5 minuten kan al wonderen doen.
  2. Mateloze irritatie: Als je merkt dat er steeds minder voor nodig is om uit je slof te schieten, dan is het moment gekomen om even een moment in te lassen en na te denken: controle over jezelf verliezen
  3. Abnormaal jojoën van je lichaamsgewicht: Stress kan ervoor zorgen dat je veel eet of geen trek hebt maar kan ook onze spijsvertering vertragen of versnellen, het schommelende gewicht doet het lichaam geen goed.
  4. Slaapproblemen: Chaotisch denken vanwege een slecht humeur is niet beperkt tot een bepaald moment op de dag, maar kan ook van invloed zijn op de momenten waar we zouden moeten uitrusten.
  5. Excessieve haaruitval: of aan stress gerelateerde alopecia. Hoewel de relatie tussen haaruitval en stress wetenschappeliijk niet is aangetoond zijn er veel statistieken die overmatige productie van stresshormonen linken aan haaruitval. In deze gevallen is het belangrijk de stressoorzaak weg te nemen want deze haaruitval kan uitmonden in echte kaalheid.
  6. Verminderd libido: Het seksuele instinct kan niet veranderen, maar een stressvolle en geestelijk/lichamelijk vermoeiende levensstijl kunnen wel het libido verminderen en de psychologische en relationele sfeer negatief beïnvloeden. 

Als je jezelf herkent in een of meer van deze beschrijvingen, neem dan de moeite om even een pauze te nemen en aan jezelf te denken. Of neem vijf minuten voor het kijken van deze video (zet de ondertiteling aan) om glashelder te krijgen waar je mee te maken krijgt als je stress niet aanpakt.

 

Tags: NuttigGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt