heb je een magnesiumtekort? Dit zijn de symptomen

door Skip

28 Februari 2017

heb je een magnesiumtekort? Dit zijn de symptomen
Advertisement

Iedereen weet dat magnesium goed is voor ons lichaam. Dit mineraal kan cellen helpen bij hun dagelijkse taak buiten dat het ook een positieve uitwerking heeft op de activiteit van het zenuwstelsel, het helpt bij het reguleren van de bloeddruk en helpt bij de opname van eiwitten.

Volgens fysiologie-expert Rune Eliasson is het voor ons nuttige hoeveelheid mineralen in ons lichaam drastisch gedaald in de loop van de afgelopen jaren, ook en zeker door de verspreiding van de geïndustrialiseerde landbouw, dus willen we je vandaag vragen om je aandacht voor deze 12 aandoeningen/klachten die erop kunnen wijzen dat er een verhoogde behoefte is om meer dingen te eten waar een van de mineralen in zit (magnesium) die goed is voor ons lichaam.  

via Newsner

Source

Source

1. Slapeloosheid

2. Overdreven behoefte aan zoetigheid.

3. Hoge bloeddruk ( Uit Brits onderzoek uit 2013 blijkt dat patiënten die nogal een hoge bloeddruk hadden meer baat hadden bij een verhoogde magnesiuminname)

4. Voortdurend moe zijn.

Advertisement
Graphic Stock

Graphic Stock

5. Kramp in de spieren, vooral in de kuiten.

6. Pijn in de gewrichten.

7. Astma (onderzoeken tonen aan dat het ademhalingsstelsel beter werkt als het magnesiumgehalte in het bloed toeneemt).

8. Slappe spieren

Graphic Stock

Graphic Stock

9. Migraine: Wanneer iemand een magnesiumtekort heeft kan dit leiden tot meer stress op de spieren dat op zijn beurt kan veranderen in zware migraines.

10. Constipatie: Wanneer iemand een magnesiumtekort heeft kan dit ook verstoppingen veroorzaken omdat het lichaam dit mineraal nodig heeft om het ontlastingproces aan te sturen.

11. Hartritmestoornissen.

12. Depressie: Een regelmatige magnesiumspiegel kan een positieve invloed hebben op het humeur.

Advertisement