Deze stoplichten projecteren het stoplicht op de grond en redden het leven van niet-oplettende voetgangers... zoals jij - Curioctopus.nl
x
Deze stoplichten projecteren het stoplicht…
deze man legt elke dag tientallen kilometers af in de afrikaanse hitte om dieren van de droogte te redden Denk je dat je goed bezig bent door glutenvrij te eten? Dit zijn de risico's die je loopt.

Deze stoplichten projecteren het stoplicht op de grond en redden het leven van niet-oplettende voetgangers... zoals jij

06 Maart 2017 • Door Skip
4.834
Advertisement

De statistieken liegen niet en zijn een wake-up call voor ons allemaal: het aantal ongelukken op de weg is weer toe gaan nemen, en dat komt door ons overmatige gebruiken van onze smartphone: "Ff snel antwoorden," "Even snel kijken hoor." Er zijn maar een paar seconden nodig van afleiding die verwondingen veroorzaken of zelfs de dood tot gevolg kan hebben. Dit is iets wat iedereen aangaat, mensen die koptelefoons dragen dus ook: je telefoon leidt af, je bent even een paar seconden er niet bij en die kunnen je fataal worden. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor wie achter het stuur zit, ook mensen op die fietsen en lopen op straat

Iedereen die op straat loopt kijkt naar beneden, naar het scherm van zijn smartphone, het is iets onverantwoords en gevaarlijks.

Zebrapaden, of in het ergste geval wegen zelf, worden overgestoken zonder te kijken of dat wel kan. Auto's moeten plots remmen waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. In de plaats Bodegraven waren ze dit zat en daarom is de gemeente overgegaan tot de aanpassing van de stoplichten voor voetgangers

Het licht wordt op dusdanige wijze geprojecteerd dat zelfs de mensen die helemaal zijn opgeslokt door hun smartphone het kunnen zien.

Voor de rest blijft alles hetzelfde, groen is gaan, rood is stop.

De stoplichten zijn gemaakt door lokaal bedrijf HIG Traffic Systems, die hoopt het systeem te kunnen slijten aan andere steden met verkeer.

Deze voorzorgsmaatregel is niet van kritieken verschoond gebleven. Veel mensen vinden het niet goed om slecht gedrag aan te moedigen en is het voorstel dat niet alleen automobilisten een boete krijgen voor het gebruik van de smartphone tijdens het rijden, maar ook voetgangers.

Wat vind jij ervan? Weet jij een oplossing voor het heroepvoeden van voetgangers en ze bewust te maken van de gevaren van onoplettend door de stad te wandelen?

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt