Als jouw hond je overal volgt, betekent dit dat hij onvoorwaardelijk van je houdt en dat hij graag in je gezelschap is - Curioctopus.nl
x
Als jouw hond je overal volgt, betekent…
Kinderen opvoeden zonder beperkingen kan een catastrofe zijn: het is tijd om het woord De vroegste foto's van te vroeggeboren kinderen: hun lach is een ode aan het leven

Als jouw hond je overal volgt, betekent dit dat hij onvoorwaardelijk van je houdt en dat hij graag in je gezelschap is

26 Maart 2017 • Door Skip
30.697
Advertisement

Wie van honden houdt kan niet zonder hen. Je mist dan dat gevoel dat je met geen ander persoon kunt delen. Het is een onvoorwaardelijke vorm van liefde die je krijgt zonder dat er iets voor terug wordt verwacht, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er niet van je wordt gehouden. Hier volgen enkele redenen waarom deze vorm soms beter kan zijn dan liefde tussen twee mensen.

Honden houden van ons ongeacht hoe we ons voelen en willen ons dat op duizend verschillende manieren laten zien!

Coverfoto: mountpleasantgranary.net

via: canidae

Als je hond dit vaak doet dan wil dat zeggen hoe belangrijk en bijzonder je bent voor hem!

foto: Reddit

1. Wanneer je in bed gaat liggen dan gaat hij graag in de buurt liggen, als hij op bed klimt bijvoorbeeld (als dat mag), of wanneer hij bijna op je voeten gaat staan dan zegt hij tegen je dat hij graag bij je wil zijn. Ook wanneer je niet iets doet in het bijzonder, hij vindt het gewoon fijn om bij je in de buurt te zijn en kan hij erdoor ontspannen.

2. Hij is dolblij wanneer je thuiskomt. Het interesseert hem niet hoe lang je weg bent geweest, hij zal altijd blij zijn je weer te zien.

3. Als er na het eten een tukje wordt gedaan dan is 'ie bij je. Wanneer een baasje en zijn hond helemaal op elkaar zijn ingespeeld, krijgen ze zelfs ook hetzelfde ritme. Dus als jij na het eten de gewoonte hebt om even te gaan liggen dan kan je er zeker van zijn dat jouw hond dit relaxmomentje met jou wil delen.

4. Hij likt aan je handen of voeten. Dit doen ze vaak bij pups, maar als hij dat ook bij jou doet dan betekent dit dat hij voor jou hetzelfde voelt. Je handen of voeten likken is een teken van genegenheid en veiligheid.

5. Hij heeft het door wanneer je verdrietig bent: voor een hond kun je je verdriet niet verbergen. Ook al loop je lachend op hem toe komt hij er snel achter dat je niet zo blij bent als gisteren. Noem het een zesde zintuig als je wil, maar op het moment dat ze er moeten zijn dan zijn ze er om je te troosten.

6. Als hij je volgt naar de W.C.: Honden maken geen onderscheid tussen keuken of toilet. Ze zullen je overal volgen om je te beschermen en om je aandacht te krijgen. Hoewel het misschien een beetje gênant kan zijn, negeer 'm niet! Ze hebben het beste met je voor!

7. Hij geeft je 'cadeautjes': wees niet boos op je hond als hij met een of ander insect of ding komt aanzetten dat hij niet had mogen pakken. Hij wil je het geven als dank voor alles wat je voor hem doet.

8. Als hij in je armen springt dan wil hij warmte en geknuffeld worden. Je hebt honden die meer of minder genegenheid tonen, maar niemand zou het aan liefde moeten ontbreken.

Onthoud: een hond is geen ding; als je eenmaal gekozen hebt voor een hond dan moet je er zijn hele leven voor gaan, ook al zijn er soms moeilijke momenten, maar het zal je geen moeite kosten als je echt gemaakt bent voor het samen leven met een hond.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt