Wat dromen honden? Het antwoord van een onderzoeker van Harvard zal je ontroeren - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Wat dromen honden? Het antwoord van…
Deze fotografe kiest 15 foto's die je weer laten nadenken over de vraag of je jezelf moet scheren of niet

Wat dromen honden? Het antwoord van een onderzoeker van Harvard zal je ontroeren

Door Skip Tromp de Haas
2.423
Advertisement

Wie een hond bezit heeft zich minstens een keer de vraag gesteld waar diens hond ooit van zou dromen? Wanneer hij met zijn pootjes beweegt, dan wil dat misschien zeggen dat hij ermee in de grond aan het graven is, op zoek naar zijn lievelingsbot, of misschien betekent het wel dat hij de poes van de buren achterna loopt en dat 'ie haar bijna te pakken heeft?

We kunnen deze veronderstellingen natuurlijk niet bevestigen, maar onderzoekers aan de Harvard-universiteit hebben vragen gesteld hierover en hebben, met de wetenschap aan hun zijde, geprobeerd een beeld te schetsen van wat honden mogelijk dromen.

Waar dromen onze vriendjes van?

foto: © imgur.com

Nou, in het algemeen gaan hun terugkerende gedachten naar de mensen van wie ze het meest houden, d.w.z. hun baasjes.
Dr Deirdre Barrett verklaart als volgt de werking van de hondengeest: "Mensen dromen vooral van dagelijkse zorgen en angsten, maar op vage en vaak onlogische manier. We beschikken niet over elementen om te kunnen zeggen dat honden voor een ander systeem kiezen. Zolang we in het achterhoofd houden dat honden zich echt heel erg kunnen hechten aan hun eigenaren, dan kunnen we veronderstellen dat zij dromen van hun gezichten, de geuren die bij hun horen en waar honden zelf gelukkig van worden". 

Maar dit is niet de enige hypothese over dit onderwerp, want de viervoetige vriend kan volgens de deskundige "mogeljk dromen van iets doen wat zijn baasje ergert, waardoor hij plots wakker wordt".

Honden zouden dus in staat zijn om in hun dromen ervaringen kunnen zien die ze overdag hebben meegemaakt op een zelfde manier als wij mensen dat doen en is het mogelijk dat veel van deze dromen over hun baasjes gaan. Nu je dit weet, knuffel ze dan extra als ze ineens plots wakker worden uit hun slaap!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt