6 manieren van uitrusten die 6 verschillende voordelen opleveren

door Skip

08 April 2017

6 manieren van uitrusten die 6 verschillende voordelen opleveren
Advertisement

Er zijn twee type mensen: zij die een middagdutje doen en mensen die gewoon alleen maar 's nachts slapen. Sommige onderzoeken tonen aan dat momenten slapen en dan weer wakker zijn maakt dat je 's nachts minder grote behoefte aan slaap hebt en je overdag met meer aandacht je dingen kan doen. Dit gaat natuurlijk niet op voor alle activiteiten, maar het is goed om te weten dat er een specifiek type dutje bestaat, afhankelijk van welk doel je wilt bereiken. Weet je bijvoorbeeld hoeveel je moet slapen om dingen beter te kunnen onthouden?

Advertisement

Welk type dutje past het best bij jou?

Welk type dutje past het best bij jou?

6 minuten om je geheugen op te frissen: Volgens de resultaten van dit onderzoek is dit voldoende om voor lange tijd ons vermogen om te herinneren te verbeteren. Wanneer je moet leren voor een toets of een presentatie moet geven, geef jezelf dan deze paar minuten om te laten bezinken wat je net hebt gelezen.
20 minuten om je reflexen weer te verscherpen: dNational Sleep Foundation is van mening dat er minder dan een halfuurtje nodig is om je reflexen en je hand-oogcoördinatie te resetten. Een uitstekend tukje voor mensen die 's middags moeten rijden bijvoorbeeld.
30 minuten om te herstellen van een slapeloze nacht: als je een nacht lang hebt wakkergelegen of wanneer je te laat naar bed bent gegaan zijn daar niet uren voor nodig maar slechts 30 minuten, ongeacht hoeveel uur slaap je hebt gemist. In deze tijdspanne wordt de hormonale disbalans volledig hersteld.
45 minuten om je bloeddruk te verlagen: als je bloeddrukproblemen hebt kan een middagdutje van 45 minuten helpen om de waarden weer op peil te brengen. Deze tijdsduur is ook geschikt voor mensen die stress hebben, ook een van de oorzaken van hoge bloeddruk.
60 minuten om een oplossing voor een probleem te vinden: ben je in de greep van een probleem waar je geen oplossing voor hebt? Probeer dan een uurtje, of zelfs anderhalf uur te slapen. Wanneer je wakker wordt ben je vrijwel gelijk in staat om een oplossing te bedenken!
90 minuten om je creativiteit weer te hervinden: als jeen baan hebt waarbij je je hersens voortdurend moet laten kraken, doe dan geen moeite om urenlang onafgebroken te werken. Rust eerder anderhalf uur uit om weer te starten vol energie en ideëen. Je zal zien dat je op deze manier veel creatiever bent! 

Advertisement