Samen gelukkig in hetzelfde bejaardentehuis: wat deze broers en zussen elkaar beloofd hebben getuigt van liefde - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Samen gelukkig in hetzelfde bejaardentehuis:…
Een virus staat aan de wieg van coeliakie. Nu komt er waarschijnlijk een preventief vaccin voor mensen die risico lopen Enorme katten: 12 foto's om nog een keer in katzwijm te vallen voor hen (15 kg per stuk!)

Samen gelukkig in hetzelfde bejaardentehuis: wat deze broers en zussen elkaar beloofd hebben getuigt van liefde

Door Skip Tromp de Haas
4.929
Advertisement

De band die broers en zussen met elkaar hebben kan een van de meest diepgaande, maar ook een van de meest complexe banden zijn die je aangaat in het leven. Voor velen is het een fijne band waar ze kracht en inspiratie uit halen, voor anderen is het misschien een moeilijk begaanbaar terrein. De banden die aan bod komen in dit verhaal dat we jullie vandaag vertellen zijn zo diepgeworteld als maar kan. We zijn in Peabody, Massachussetts waar vier zussen en een broer in hetzelfde bejaardentehuis wonen, zoals ze dat in hun jongere jaren hadden besloten.

Mary Cena, 92 jaar; Carmen Wesala, 98; Lawrence Mallia, 90; Georgia Southwick, 93 jaar en Lucy O’Brien, 85 jaar oud. De gebroeders Mallia (de dames hebben de achternaam van hun echtgenoot aangehouden) woonden al 70 jaar niet meer samen in hetzelfde huis, maar sinds 2013 begonnen ze te verhuizen naar het bejaardentehuis waar ze nu alle vijf wonen.

"We hebben allemaal ieder onze eigen gezondheidsproblemen en onze eigen doktersbezoekjes, maar we houden een oogje in het zeil bij elkaar" vertelt Mary Cena. Zij was de eerste die in 1946 het ouderlijk huis verliet en ging trouwen. "Onze band was ook al goed toen we met elkaar opgroeiden en is dat nu nog steeds. Daarom kunnen we ook nu nog met elkaar samen zijn."

Een moedige keuze van de Mallia's waar echter goed over nagedacht is. Ze hebben er leuke momenten door beleefd in het bejaardentehuis, iets dat niet alle ouderen ten deel valt. Hoofdverantwoordelijke van het bejaardentehuis met 35 jaar ervaring zegt het volgende: "Hier hebben we zussen die samen zijn, vrouwen met hun mannen, moeders en dochters. Maar iets zoals de Mallia's is uniek, nog nooit eerder heb ik dat meegemaakt."

De Mallia's worden elkaar nooit zat, toen ze jong waren bleven ze allemaal in de buurt van Peabody om in contact te blijven met elkaar, gingen ze er wel eens tussen uit om te picnicken met elkaar wanneer dat kon. En nu na jaren lang moeite en opoffering zijn ze samen om hun laatste dagen te slijten met een glimlach op het gezicht.

Tags: OuderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt