Deze blinde hond die 8 dagen lang vermist was wordt op wel een heel onverwachte manier gered

door Skip

22 April 2017

Deze blinde hond die 8 dagen lang vermist was wordt op wel een heel onverwachte manier gered
Advertisement

Sage is een labrador van twaalf jaar die volledig blind is en doorgaans niet alleen weggaat uit de tuin van zijn baasjes. Iedereen dacht dat zij nog op de binnenplaats was en pas na een uur zijn ze erachter gekomen dat dit niet zo was en toen sloeg de paniek toe. Ze zijn snel gaan zoeken naar de oude labrador in de omgeving en de plekken waar zij vaak kwam, maar Sage was in geen velde of wege te bekennen.

Advertisement
celebritypetworth.com

celebritypetworth.com

Een aantal buren zochten mee maar ook zij stonden met lege handen: na acht dagen was Sage nog altijd niet gevonden. Voordat Beth Cole (baasje van Sage) de hoop helemaal zou opgeven hebben zij en haar gezin er alles aan gedaan en plaatsten ze overal in de buurt een foto met bericht die ze ook op social media hebben gezet. In het bericht stond: "Labrador verdwenen - Sage is schattig en volkomen blind." Juist toen de laatste hoop aan het vervliegen was, loste de situatie zich wel op een heel onverwachte manier op. 

Advertisement
celebritypetworth.com

celebritypetworth.com

Dan Estrada, een vriend van de Coles ging op een dag een stukje wandelen in het bos met zijn vriend en zijn twee honden Barnabas en Kolesch. Toen ze naast een beekje liepen zag Dan iets onderaan de helling dat leek op een tas. Hij was geïrriteerd door de gedachte dat mensen niet zorgvuldig met de natuur omgingen en er afval achterlieten en de boel vervuilden, maar toen hij beter keek kreeg hij een hartverzakking: het was geen tas, het was Sage.

celebritypetworth.com

celebritypetworth.com

Sage leek wel dood en even zag Dan voor zich hoe hij de Coles moest opbellen om hen het slechte nieuws te brengen. Hij begon aan de tocht naar beneden om het lichaam van de hond op te halen en riep haar naam. Op dat moment keek Sage op en draaide haar kop; Dan liet een vreugdekreet horen, Sage leefde nog. Ik heb haar opgepakt en omarmt en d'r gekust en geaaid. Ze kwispelde terug." zo vertelde Dan later.

celebritypetworth.com

celebritypetworth.com

De Coles werden gebeld die direct naar het bos gingen. In de tussentijd nam Dan Sage op zijn rug en bracht hem tot boven aan de heuvel en gaf haar terug aan zijn gezin. Zij konden hun vreugdetranen niet bedwingen. Het was ongelooflijk, maar Sage was terug en ze kon weer worden omarmd. De Coles hadden een beloning uitgeloofd van duizend dollar aan degene die Sage zou terugbrengen, maar Dan wilde geen cent daarvan hebben. Sterker nog, hij heeft de Coles ervan overtuigd dat geld te geven aan een hondenopvang, die mensen daar, dat zijn de echte helden die door niemand worden bejubeld, die achter de schermen blijven. Mensen die het juiste doen op het juiste moment en er niets voor terugvragen, ze zijn hooguit de barmhartige Samaritaan voor die die het nodig hebben.

Advertisement