10 regels die Amerikaanse Marines hanteren om op de perfecte manier een koffer in te pakken - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
10 regels die Amerikaanse Marines hanteren…
Een medicijn dat diabetes kan genezen: deze amerikaanse ontdekking kan nog revolutionair blijken te zijn Haar man koopt een GTR en laat haar de auto versieren met een stift: het resultaat mag er wezen

10 regels die Amerikaanse Marines hanteren om op de perfecte manier een koffer in te pakken

Door Skip Tromp de Haas
2.827
Advertisement

Met uitzonderingen daargelaten natuurlijk is het inpakken van de koffer een van de meest ingewikkelde en kritieke momenten van een reis. De fouten die we kunnen maken daar houden we geen rekening mee: of we 'm nou ver van tevoren inpakken of enkele minuten van tevoren (altijd?), we lijken maar niet te kunnen snappen waar we de mist in gaan. Maar vandaag laten wij jou de trucs zien van de mensen die het inpakken van een koffer als werk ziet, namelijk de Amerikaanse Marines. 

foto: pixabay.com

Militairen zijn zonder meer de mensen die een zo praktisch mogelijke koffer moeten hebben. Hier volgen hun handigheidjes.

1) Een werkplek voorbereiden. Het eerste wat je moet doen is een plek in de kamer kiezen en die vrij maken. Alleen jij en je koffer moeten daar zijn.

2) Jezelf trainen. Dit kan misschien idioot lijken, maar oefening baart kunst. Oefen jezelf twee of drie keer in het in- en uitpakken van je koffer voordat je weggaat en je zal zien dat je het op de beste manier doet zonder niets meer te vergeten.

3) Inpakken in omgekeerde volgorde. De eerste dingen die in de koffer gaan moeten er als laatste er weer uit, dus leg de spullen die je zal dragen in de omgekeerde volgorde waarop je ze zal gebruiken.

4) De aanpak wat gewicht betreft. Dit gaat vooral ook op wanneer je een rugzak inpakt. De zwaarste dingen moeten in het middelste gedeelte zitten, zo dicht mogelijk bij de ruggengraat. De koffers moet je daarentegen in je hoofd in drie delen opdelen: onderop komen de middelzware dingen, in het midden de zwaarste dingen en bovenop de lichtste dingen.

5) Vouwen, oprollen en samenpakken. Rol grote dingen op zoals jassen of slaapzakken en probeer pakketjes te maken die even groot zijn van de andere spullen want des te eensoortiger de omvang is, des te makkelijker zullen ze in te pakken zijn.

6) De matroesjkapoppentruc. Stop elk mee te nemen ding in kleinere tasjes met daarin dingen van hetzelfde soort zoals eentje voor de kabels, een voor het ondergoed enzovoorts. Let er echter wel op dat je een klein tasje hebt met wat je nodig hebt tijdens de reis. Die leg je natuurlijk bovenop.

Advertisement
foto: Graphic Stock

7) Bouw een muur. Je moet net doen alsof de spullen die je meeneemt bakstenen zijn. Leg schoenen en kleine tasjes onderop, t-shirts en broeken zullen het cement zijn dat alle stenen stevig op zijn plek houdt.

8) De juiste keuze maken. Alleen datgene meenemen wat essentieel is voor de reis, als je dan nog ruimte over hebt, dan hou je altijd tijd over om nog dingen toe te voegen.

9) De juiste tas. Kies de lichtste en meest functionele tas of koffer. Om goed op reis te gaan hoef je niet te besparen maar moet je een koffer kopen van goede kwaliteit!

10) Neem veel sokken mee. Als je eenmaal klaar bent met inpakken dan is de tip om ze te vullen met sokken. Ze zijn niet alleen super om andere dingen mee op hun plaats te houden, ze zitten ook altijd lekker, ook al ben je geen militair!

Goede reis!

Tags: ReizenTrucjesNuttig
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt