Maak van een gewone fiets een elektrische fiets... door het wiel te vervangen! - Curioctopus.nl
x
Maak van een gewone fiets een elektrische…
Grote toename aantal teken in de V.S. Experts ongerust over het dodelijke Powassanvirus Volgens dit onderzoek kan bier een pijnstillend effect hebben dat vergelijkbaar is met dat van paracetamol

Maak van een gewone fiets een elektrische fiets... door het wiel te vervangen!

08 Mei 2017 • Door Skip
4.719
Advertisement

Je hebt al een fiets (of meer dan een) en je wilt graag een elektrische fiets kopen maar je hebt 't idee dat 't kopen van zo'n fiets een beetje teveel van het goede is? Misschien heb je dan wel genoeg aan... één wiel! Verschillende bedrijven zijn namelijk begonnen met het produceren van wielen die een gewone fiets omtoveren in een fiets met trapondersteuning door het bestaande wiel te vervangen. Een voorbeeld hiervan is de FreeDUCK Wheel van het bedrijf Ducati Energia. Deze is gemakkelijk te installeren en ook nog eens mooi om te zien.

Het FreeDUCk Wheel is voorzien van een elektromechanisch systeem dat trapondersteuning biedt in verhouding met de mate waarin mensen trappen.

Je kan met dit wiel een maximale snelheid halen van 25 kilometer per uur. De batterij heeft een actieradius van 60 kilometer per uur.

Door middel van Bluetooth kan de fiets worden gekoppeld aan de smartphone en kan er informatie worden uitgelezen zoals (resterende actieradius, het aantal gefietste kilometers, etc.).

Met behulp van de app kan je ook bepalen hoeveel trapondersteuning je wilt hebben.

Advertisement

In de FreeDUCk Wheel behoeven de batterij en het beheersysteem daarvan niet te worden onderhouden en zijn ze beschermd tegen overspanning, te lage spanning of oververhitting.

Het wiel gaat weg voor een prijs van € 1,499.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt