Deze jongen raakt zijn moeder kwijt aan borstkanker. Op zijn achttiende vindt hij een bh uit die het leven van miljoenen vrouwen kan redden - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze jongen raakt zijn moeder kwijt…
Geef je teveel uit? Deze armband laat het je weten met een schok Een groep forensisch wetenschappers laat het echte gezicht van Jezus zien

Deze jongen raakt zijn moeder kwijt aan borstkanker. Op zijn achttiende vindt hij een bh uit die het leven van miljoenen vrouwen kan redden

Door Skip Tromp de Haas
34.616
Advertisement

Julian Rois Cantu was 13 jaar toen bij zijn moeder voor de tweede keer borstkanker werd vastgesteld. De strijd was dus nog niet gestreden maar ze kon echter niet doorgaan met chemotherapie. Zoals Julian het zelf zegt heeft ze niet alleen beide borsten verloren maar ook het leven. Het bestaan van de puber veranderde drastisch na de rouwfase en stortte zich bijna totaal op het onderzoeken van een kankervorm die veel te veel vrouwen treft omdat de diagnose vaak te laat wordt gesteld. De jongen, aangespoord door de dood van zijn moeder, vindt op zijn 18e een bh uit die controleert of borsten nog wel in orde zijn. 

Veel vrouwen krijgen regelmatig een mammografie, maar het zijn juist de kleine dagelijkse veranderingen die cruciaal zijn.

foto: Higia

Daarom is het juist nodig een bh te hebben die is voorzien van een technologie die eventuele veranderingen kan waarnemen in de borst met behulp van 200 sensoren.

De bh moet een uur per week worden gedragen. In die tijd wordt het contactgebied gescand, de temperatuur en de bloedtoevoer gemeten.

foto: Higia

Alle informatie die wordt verzameld wordt doorgegeven aan de computer of de smartphone waarmee vrouwen over eventuele afwijkende veranderingen te weten kunnen komen en maatregelen kunnen treffen.

Advertisement

Het idee valt in de smaak bij investeerders. Nu is het bh een merk met de naam Higia en belooft het leven te redden van miljoenen vrouwen.

Julian heeft met slechts 17 jaar oud het bedrijf opgericht dat de BH promoot. Samen met andere collega's van zijn leeftijd hoopt hij dit superhandige apparaat in de handel te brengen dat het verschil kan maken in de strijd tegen borstkanker.

Ook wij hopen dat een idee zoals dat van hem voldoende zal opvallen en dat het zo snel mogelijk beschikbaar is!

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt