Zij bezorgde dove kinderen bij pedofiele priesters. Zuster Kosako Kumiko is het middelpunt van dit schandaal - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zij bezorgde dove kinderen bij pedofiele…
Dit anti-inbraaksysteem dat vroeger in Japan in vloeren werd gebruikt tegen dieven is wel heel ongebruikelijk Ben je altijd alles kwijt? Met deze munt kan je elk verloren voorwerp weer terugvinden

Zij bezorgde dove kinderen bij pedofiele priesters. Zuster Kosako Kumiko is het middelpunt van dit schandaal

Door Skip Tromp de Haas
19.711
Advertisement

Dat wat er pas sinds enkele jaren bekend is geworden is misschien wel het ergste schandaal waar de katholieke kerk bij is betrokken. Om precies te zijn heeft het religieus instituut geen marginale rol of een bijrol. Het zijn juist de kleine 'radertjes' in dat grote geheel die wrede en onmenselijke daden zijn begaan. Geestelijken hebben minderjarigen misbruikt. Wat het nog erger maakt is tot de ontdekking te komen dat jongens en meisjes jarenlang konden worden misbruikt door middel van een georganiseerd netwerk. De gebeurtenis waarbij deze zuster is betrokken is jammerlijk verbijsterend.

Zuster Kosaka Kumiko hielp jarenlang doofstomme kinderen bij het Provolo-instituut in Mendoza Argentinië

Voor veel mensen was zij een toegewijd zuster, maar in de ogen van de politie een stiekeme en perverse vrouw. Zij wordt ervan beschuldigd jarenlang deel te zijn geweest van een netwerk bestaande uit verschillende figuren binnen de kerk, waaronder twee priesters van 82 en 52 jaar oud die al eerder gearresteerd waren. De mannen misbruikten jonge knullen en vaak ook kinderen die in het instituut zaten, maar het was Kumiko die met zorg de te mishandelen slachtoffers uitkoos. Slachtoffers die vanwege hun aard of lichamelijke beperkingen nooit zouden kunnen praten over hetgene wat hen overkwam.

Toen de vreselijke feiten aan het licht kwamen die plaatshadden in de instelling sloeg de vrouw van Japanse origine op de vlucht. Ze was een maand lang spoorloos totdat ze op een dag werd gearresteerd in Buenos Aires. Tot op heden ontkend ze elke betrokkenheid bij het misbruik maar het bewijs tegen haar is verpletterend, bijvoorbeeld de talloze verklaringen van de kleine slachtoffertjes van het Provolo-instituut.

Een meisje, nu jongvolwassen, vertelt over het misbruik toen ze nog maar vijf jaar oud was. De herhaaldelijke mishandelingen door de pristers hadden haar ernstige blauwe plekken bezorgd. De non zorgde ervoor dat die niet werden gezien door haar een luier te laten dragen. Andere kinderen herinneren zich aanhalingen die te intiem waren en seksfilmpjes die ze in gezelschap keken.

Het is pijnlijk om vandaag foto's van haar te zien samen met de jongens, veel van hen voor wie zij liefdevol zorgde. Het doet pijn om mensen te moeten verdenken die hun leven hebben gewijd aan het gebed, aan de morele en spirituele principes van het katholieke geloof. Het is lastig om zonder scepsis te luisteren naar de verhalen van andere leden van de kerk die liefde, broederschap en respect voor de naasten prediken. Het is bijna beangstigend om te beseffen hoe wreed mensen kunnen zijn.

Tags: KerkOngelofelijk
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt