Deze niet -binaire priester vertelt zijn ervaring: "God dwingt je niet te kiezen"

Janine

26 Februari 2023

Deze niet -binaire priester vertelt zijn ervaring: "God dwingt je niet te kiezen"
Advertisement

Geloof en religie zijn innerlijke reizen die de geest van de mens verheffen. Het is niet mogelijk om de relatie met God uit te leggen, omdat het iets intiems en ondoorgrondelijks is. Gelovigen zijn in staat om deze innerlijke kracht waar te nemen die hen leidt, een licht dat hun pad verlicht. Hoewel de relatie met het goddelijke persoonlijk is, treden priesters op als tussenpersonen.

In de algemene verbeelding zijn laatstgenoemden mannen, maar de hoofdpersoon van het verhaal dat we gaan vertellen heeft aangetoond dat dit niet het geval is, omdat God ons niet dwingt om te kiezen tussen genderidentiteit en geloof. Laten we beter kijken wat er is gebeurd.

via Daily Mail

Advertisement
bingoallison219/YouTube

bingoallison219/YouTube

Bingo Allison komt oorspronkelijk uit Yorkshire, hij is 36 jaar oud, maar bovenal is hij de eerste niet -binaire priester van Engeland, die wilde aantonen dat God niet dwingt te kiezen tussen genderidentiteit en geloof, maar je toestaat om ze beide openlijk te omarmen. Bingo groeide op in een extreem conservatieve familie. Om deze reden kon hij zijn impulsen niet begrijpen: hij dacht dat hij verkeerd was, maar dankzij het lezen van de Bijbel heeft hij begrepen dat dit niet het geval is. Een openbaring waardoor hij de eerste niet-binaire priester Engels kon worden.

"De eerste stap voor de acceptatie van mezelf - zei Bingo - was de ontmoeting met andere niet -binaire christenen. Aanvankelijk wilde ik mezelf niet accepteren, dit leidde me ook tot de ontkenning van de identiteit van anderen. Een fundamentele rol was de ontdekking van de term queer, oftewel zich niet identificeren met het vrouwelijke of mannelijke geslacht. Het was een moeilijke reis waarin ik mezelf ook in twijfel trok."

bingoallison219/YouTube

bingoallison219/YouTube

Maar alles is duidelijker geworden, dankzij de Bijbel. Hij schreef een essay over hoe God de aarde schiep, juist op dat moment leek hij alles te begrijpen. In de heilige tekst vond hij in feite in Genesis 1:27 de uitdrukking: "van mannelijkheid tot vrouwelijkheid". Bingo merkte op dat het God zelf was die hem een ​​boodschap wilde geven.

"Ik hoorde dat God me naar een andere waarheid over mij leidde, ik zou mijn leven volledig moeten veranderen. Ik begreep dat de transitie niets meer is dan een spirituele reis".

Zijn nieuwe missie is om alle gelovigen aan te tonen dat je jezelf kunt openen, maar bovenal de identiteit van anderen accepteren, zonder dat dit de relatie met God en met het geloof uitsluit.

Ben je het eens met deze visie van het geloof?

Advertisement