Wat is er gebeurd met MySpace en de oprichter van deze site?

door Skip

28 Mei 2017

Wat is er gebeurd met MySpace en de oprichter van deze site?
Advertisement

Een jaar voordat Mark Zuckerberg Facebook oprichtte in 2003 was MySpace een van de meest gebruikte sociale netwerken. Wanneer een gebruiker zich registreerde bij de site had deze automatisch Tom Anderson als eerste vriend, een van de makers en oprichters. Zijn foto had een bepaalde populariteit gekregen.
Nu dat de activiteiten van deze online gemeenschap zijn opgepakt door andere sociale netwerken willen we je onthullen wat er geworden is van "het gezicht van MySpace", zoals nu hij bekendstaat.

Advertisement

Wat is er geworden van Tom Anderson?

Wat is er geworden van Tom Anderson?

Facebook/Tom Anderson

Anderson en mede-oprichters hadden slechts twee jaar lang volledige controle over het sociale netwerk (van 2003 tot 2005) omdat het later werd gekocht voor ruim 580 miljoen dollar door de News Corporation van Rupert Murdoch, een bedrag dat in die tijd echt een buitensporige grote investering was.
Anderson bleef directeur en strategisch consultant van MySpace tot 2009, het jaar vanwege verschillen van mening over de nieuwe weg die de site was ingeslagen. Sindsdien, mede dankzij de gouden handdruk die hij slechts vier jaar daarvoor had geïncasseerd, legde de Amerikaanse ondernemer zich toe op fotografie waarvan hij zijn werk heeft gemaakt en daardoor over de wereld reist. Dit heeft hij te danken aan zijn vriend Tray Ratcliff (je kunt hier zijn foto's bekijken). Wat MySpace betreft, dat is nu "alleen maar" een nieuwssite waarvoor 200 miensen werken en op positie 3.247 staat de zoekmachine die zicht op statistieken van internetverkeer (om je een idee te geven, Facebook staat op positie nummer 3).

Advertisement