12 dingen die je kunt eten om vetophopingen in bloedvaten tegen te gaan

door Skip

06 Juni 2017

12 dingen die je kunt eten om vetophopingen in bloedvaten tegen te gaan
Advertisement

De kans op hart- en vaatziekten is erg groot. Naast genetische aanleg komt daar een zittende levensstijl en het eten van industrieel verwerkte producten bij die rijk zijn aan vetten. Een verkeerde voeding en een eentonige levensstijl kan als gevolg hebben dat aderen ook verstopt raken. Wat de gevolgen hiervan zijn hangt af van waar dat gebeurt: er kan een infarct volgen wanneer de hartslagaders zijn verstopt of beroertes wanneer het de halsslagader betreft of etalagebenen wanneer het de onderbenen betreft. Om het risico op verstopping tegen te gaan moet er eerst verandering worden aangebracht in het eetpatroon. Hier volgen twaalf dingen die je kunt eten om aders vrij te houden van plaque.

12 dingen die je kunt eten om je aders "schoon te poetsen."

12 dingen die je kunt eten om je aders "schoon te poetsen."

1.       Vers fruit: de vezels en antioxidanten houden het lichaam gezond en fruit weerhoudt je ervan de verleiding om te gaan lopen graaien in de koektrommel. Met name oxidanten zijn van belang bij het voorkomen van problemen met de bloedvaten..

2.       Zwarte bonen: de vezels die erin zitten helpt het cholesterolpeil te verlagen.

3.       Makreel: de omega3 vetten in de vis dragen eraan bij dat het LDL-cholesterol niet stijgt, verlagen de bloeddruk en zorgen ervoor dat bloedvaten flexibel blijven. Ook zit er vitamine D in, dat erom bekendstaat hartziekten te voorkomen.

4.       Spinazie: verminderen het aantal enzymen die een rol spelen in hartcomplicaties. Daarnast bevat het vezels en vitamine D.

5.       Avocado: kalium regelt de bloeddruk en stabiliseert het hartritme. De enkelvoudige onverzadigde vetten verlagen het 'slechte cholesterol'.

6.       Gedroogd fruit: rijk aan enkelvoudige onverzadigde vetten, kalium en selenium en zorgt voor een verlaging van wel 57% als het aankomt op hartziekten.

7.       Lijnzaad: bomvol vezels, Omega3, vitamine E die allemaal de bloedsomloop verbeteren.

8.       Groene thee: verlaagt het cholesterol en het vetgehalte en vermindert de vetophoping in de aderen.

9.       Zonnebloempitten: rijk aan vitamine E en fytosterolen die bescherming bieden tegen een te hoog cholesterol.

10.   Knoflook: verlaagt het cholesterolgehalte en een te hoge bloeddruk die het bloedvatensysteem kan belasten.

11.   Rode peper: met name Cayennepeper is het cholesterolgehalte in het bloed te beheersen.

12.   Linzen: nog een peulvrucht die het cholesterol dat in het bloed zit kan verminderen en de kans op hartziekten kan verlagen met 5%.

Van eetgewoontes veranderen is de eerste stap die je kunt zetten om gezond te gaan leven!

Afbeeldingen: Pixabay | Vimeo

Advertisement