Deze 7 dingen die je kunt eten zijn pure energiebommetjes voor je brein

door Skip

21 November 2018

Deze 7 dingen die je kunt eten zijn pure energiebommetjes voor je brein
Advertisement

Gezond eten beschermt je niet alleen tegen ziektes en blijf je er langer door in vorm, maar helpt dit je elke dag weer om de dag met genoeg energie te starten. De hersenen halen de brandstof die het nodig heeft om te functioneren grotendeels uit eten. Van sommige dingen die je eet kunnen je echt een energieboost geven en voel je je actiever, levendiger en dat je de puf ergens voor hebt. Hier een lijstje van welke producten er dus nooit zouden mogen ontbreken in je dieet.

via medicalnewstoday.com

Advertisement

Blauwe bessen

Blauwe bessen

pixabay.com

Blauwe bessen werken uitstekend als anti-oxidanten die ziektes uitstellen waar je hersenen van achteruit gaan. Door bijna elke dag een glaasje blauwe bessensap te drinken gaan je cognitieve functies er op vooruit; neemt de bloedtoevoer naar de hersenen toe en versterkt het je kortetermijngeheugen zo blijkt uit waarnemingen.

Advertisement

Noten

Noten

pixabay.com

In het algemeen zijn noten goed voor je hersenen, maar zijn het vooral pistachenoten en pinda's die de meest positieve uitwerking hebben. Middels een analyse van hersenscans van enkele menselijke proefkonijn werd er waargenomen dat zij er beter informatie door konden onthouden, ontstekingsremmend werken in het lichaam en celveroudering vertragen. 

Tomaten

Tomaten

pexels.com

De lycopeen die in tomaten zit werkt als anti-oxidant die de cognitieve functies van de hersenen verbetert. Het speelt ook een beschermende rol tegen tumoren. Om ervoor te zorgen dat lycopeen zo goed mogelijk wordt opgenomen door het lichaam kan je tomaten het beste eerst verhitten (door er saus van te maken bijvoorbeeld).

Chiazaad

Chiazaad

Philipp Alexander/Flickr

Dankzij de omega-3-vetten die erin zitten speelt chiazaad een belangrijke rol in het gezond houden van je hersenen. Door dit soort vetten wordt de activiteit van hersencellen gestimuleerd en wordt alle activiteit in de hersenen er beter op.

Broccoli

Broccoli

USDA Lance Cheung/Flickr

Velen van jullie zullen nu een vies gezicht trekken, maar zo is het echt: van broccoli, sla en spinazie houden je hersenen jong. Bij een experiment is er namelijk gezien dat deelnemers die regelmatig deze dingen aten vergelijkbare resultaten haalden als mensen die minstens elf jaar jonger dan hen waren.

Advertisement

Olijfolie

Olijfolie

maxpixel.net

Tijdens een onderzoek zag men hoe olijfolie bescherming biedt tegen hersentumoren. Het oliezuur dat erin zit kan de productie van kankercellen tegengaan doordat het reageert op een stofje dat een cruciale rol speelt bij de verspreiding.

Avocado

Avocado

maxpixel.net

Ook avocado is een dikke vriend van het brein. Het is namelijk vooral de luteïne die erin zit die voor een verbetering in cognitieve prestaties zorgt en werkt het als een ontstekingsremmer en een krachtig antioxidant.

Advertisement