Als je hoofdpijn hebt dan helpt dit voedsel je het te verlichten zonder dat je daarvoor naar pilletjes hoeft te grijpen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Als je hoofdpijn hebt dan helpt dit…
Homo's in de 19e eeuw hielden ten tijde van de Victoriaanse periode hun relaties geheim vanwege de geldende moraal Zo zouden logo's van producten eruit zien als ze zouden vermelden hoeveel calorieën erin zitten!

Als je hoofdpijn hebt dan helpt dit voedsel je het te verlichten zonder dat je daarvoor naar pilletjes hoeft te grijpen

3.471
Advertisement

Er kunnen verschillende oorzaken zitten achter hoofdpijn, maar als je er te vaak last van hebt dan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts. In alle andere gevallen kan je even rust nemen om de hoofdpijn voorbij te laten gaan of in de ergste gevallen een pijnstiller nemen. Je kunt ook iets doen waar je niet direct aan zou denken, maar in sommige gevallen goed helpt: eten. Volgens deskundigen kan een tekort aan voedingstoffen hoofdpijn uitlokken. Dan is het nodig om dat tekort aan te vullen en de hoofdpijn over laten gaan. Dat kan je doen door deze dingen te eten in deze lijst.

Coverfoto's: Pixabay | Patrick J. Lynch/Wimikedia  

1. Ananas bevat bromelaïne, een enzym dat bijzonder effectief werkt tegen ontstekingen.

foto: pixabay.com

2. Doordat ze voor 95% uit water bestaan gaan zij uitdroging tegen, de oorzaak van enkele vormen van hoofdpijn.

Advertisement

3. Een tekort aan magnesium en kalium bezorgt je niet alleen krampen maar ook hoofdpijn. Krijg die stoffen weer binnen door bananen te eten!

foto: pixabay.com

4. Net als courgettes houd je met watermeloen het vochtgehalte in je lichaam op peil. Mocht je hoofdpijn hebben in de zomer dan kan een stuk watermeloen uitkomst bieden.

foto: pexels.com

5. Ook in aardappeltjes zit veel kalium, maar heb je hoofdpijn, dan wordt het niet aanbevolen om ze gefrituurd te eten. Beter eet je ze dan uit de oven of wanneer ze gekookt zijn.

Hoofdpijn die steeds terugkomt of heel sterk is zou je nooit moeten onderschatten. Voeding kan een goede oplossing zijn wanneer je maar af en toe last hebt van hoofdpijn, maar als je merkt dat je er teveel last van hebt, twijfel dan niet om een bezoekje te brengen aan de huisarts!

Tags: TrucjesEtenGezondheid
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt