5 producten van plantaardige oorsprong die enorm veel eiwitten bevatten

door Skip

17 Juni 2017

5 producten van plantaardige oorsprong die enorm veel eiwitten bevatten
Advertisement

De eiwitten die niet afkomstig zijn uit vlees zijn een groot discussiepunt geweest met deze nieuwe alternatieve diëten. Vegetariërs en veganisten hebben deze voedingsstoffen nodig en het is terecht dat ze zich inzetten om oplossingen te vinden, willen ze achter hun keuze blijven staan. Een vervangend product kiezen is niet genoeg want dat kan na een tijdje gaan vervelen en dan is dit goed dat hun zoektocht tot gevarieerde en bevredigende resultaten leidt. Hierbij moet ook nog worden vermeld dat het eiwitgehalte in groente anders is dan dat in vlees en dat als mensen willen beginnen aan een dieet of wanneer zij problemen hebben met hun voeding dat ze er dan goed aan zouden doen om contact te zoeken met een specialist.

In ieder geval hebben we hier 5 alternatieve voedselproducten die vol proteïne zitten.

1. Spirulina

1. Spirulina

maxpixel.com

De kwaliteit van de eiwitten die in deze alg zitten is beslist hoog, dat valt op te maken uit de aanwezige aminozuren. Spirulina bevat alle essentiële aminozuren. Deze alg die laag in calorieën is, bevat ook opmerkelijk veel ijzer en geeft je energie en vorm. De enige moeilijkheid die er wel is is de sterke geur, tip is om het toe te voegen aan shakes om het te maskeren.

Advertisement

2. Spinazie

2. Spinazie

pixabay.com

Voor de Arabieren die de spinazie naar Europa brachten was het de nummer een groente en er zit dan ook een flinke hoeveelheid proteïne in: 2,9 gram eiwit per 100 gram spinazie. Ook hier zit veel ijzer in en bevat aardig wat vitamine C. Ook zit er veel foliumzuur in dat je immuunsysteem versterkt.

3. Hennepzaden

3. Hennepzaden

Jorge Barrios | Wikimedia

Ook blijkt dat er in hennepzaden het eiwitgehalte hoog is, net als dat van vezels, omega 3 en omega 6. Omdat ze ook rijk zijn aan magnesium hebben ze een goede uitwerking op het humeur en onze energie. Je kunt ze toevoegen aan zoetigheden, brooddeeg of shakes.

4. Broccoli

4. Broccoli

whologwhy | Flickr

Ook in broccoli zit er een grote hoeveelheid eiwitten, bijna net zoveel als in spinazie: ruim 2,8 gram proteïne per 100 gram, rijk aan aminozuren, vezels en vitamine B6. Ook de antioxiderende eigenschap is bekend en dat ze rijk zijn aan mineraalzouten. Ze zijn effectief gebleken in de behandeling van de schildklier.

5. Amandelen

5. Amandelen

Luigi Chiesa | Wikimedia

Amandelen bevatten zeer veel eiwitten, bevat veel calcium goede vetten en magnesium. Wanneer ze regelmatig worden gegeten (minstens 30 gram per dag) dan verlaagt dat het cholesterol en verbetert het de doorstroming van het bloed.

Advertisement