Ze eet een hamburger in het vliegtuig, de vegetarische medepassagier klaagt: "De geur stoort me"

Janine

01 Februari 2023

Ze eet een hamburger in het vliegtuig, de vegetarische medepassagier klaagt:
Advertisement

Voedselkeuzes zijn iets absoluut subjectiefs, dat vrij zou moeten zijn van opmerkingen en oordelen. De voorkeuren van anderen worden echter niet altijd gerespecteerd en onenigheden tussen vleesconsumenten en veganisten loopt vaak hoog op, wanneer zich omstandigheden voordoen waarin eerstgenoemden de keuzes van laatstgenoemden niet begrijpen en laatstgenoemden van hun kant niemand accepteren die hun levensstijl niet aanhangt. Maar wat kan er gebeuren als een alleseter en een veganist naast elkaar eten? Een Reddit-gebruiker vertelde over zijn ervaring, die plaatsvond aan boord van een vliegtuig tijdens de maaltijd.

via Reddit

Advertisement

Pixabay-Not the actual photo

De passagier legde uit wat er gebeurde aan boord van het vliegtuig waarmee hij reisde, zittend naast een vrouw die hem geen vuile blikken en negatieve opmerkingen bespaarde toen hij begon te eten van de meegebrachte maaltijd. "Ik had een vlucht van acht uur met tussenstop en de verbinding met de volgende vlucht was nogal kort", begon de gebruiker in zijn bericht. "Op de eerste vlucht serveerden ze alleen een klein pakje crackers en op de tweede zou dat hetzelfde zijn. Na de tussenstop had ik net genoeg tijd om van het ene eind van het vliegveld naar het andere te rennen. Toen ik eenmaal bij de gate was, merkte ik dat ik genoeg tijd had om eten te kopen, maar niet om het op te eten."

Zo vroeg de man aan een grondstewardess of hij het gekochte eten mee mocht nemen in het vliegtuig en de stewardess verzekerde hem dat er geen problemen zouden zijn. Jammer dat hij, afgezien van de toestemming, geen rekening had gehouden met de mogelijke reactie van andere passagiers. Eenmaal aan boord wachtte de hoofdpersoon van dit verhaal in feite op het moment waarop hij kon beginnen met eten, door het eten dat hij had gekocht op het dienblad te leggen: hamburger en patat.

Pixabay-Not the actual photo

"Op dat punt zei de vrouw die naast me zat dat ze geen vlees en gefrituurd voedsel eet en dat ze erg last had van de geur van mijn hamburger. Eerst negeerde ik haar en ging door met eten, maar ze klaagde steeds meer, begon me vuile blikken te geven en binnensmonds opmerkingen te maken. Toen de man erop wees dat hij eten had gekocht op de luchthaven en dat hij toestemming had gekregen om dat tijdens de vlucht te consumeren, en dat hij gezien zijn eetlust alle intentie had om dat te blijven doen, wendde de vrouw zich tot de bemanning om haar klachten voor te leggen.

"Ze kreeg te horen dat ik het recht had om de maaltijd te eten die ik op de luchthaven had gekocht. Ik weet dat ik gelijk heb over de regels van de luchtvaartmaatschappij, maar het eten rook inderdaad erg sterk en de ruimte was klein. De vrouw bleef me de hele tijd aanstaren. Was ik ongevoelig?”

Wie van de twee heeft volgens jou gelijk?

Advertisement