8 exotische hondenrassen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 exotische hondenrassen waar je misschien…
Een jochie 'Verdrinkt' dagen later na het zwemmen. Het is zeldzaam maar wel mogelijk De juiste lichtinval op het juiste moment: 14 ongelofelijke schaduwen die totaal op iets ANDERS lijken

8 exotische hondenrassen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Door Skip Tromp de Haas
6.494
Advertisement

Aanwijzingen dat honden door mensen zijn gedomesticeerd zijn al heel oud en gaan zeker tot 11,000 jaar terug. De hond, die nauw verwant is aan de wolf, heeft zich weten te onderscheiden door zijn toewijding aan de mens. Laten we duidelijk zijn, deze vriendschap is in stand gebleven door de millennia heen omdat elfduizend jaar later de hond nogal altijd de beste vriend is van ons. Naast de mens heeft de hond zich ontwikkeld in duizenden verschillende rassen. Vandaag hebben we er 8 voor je die van over de hele wereld komen.   

1. Chinese gekuifde naakthond

Dit is een van de drie naakte hondenrassen die er bekend zijn en is erg bijzonder. Zijn bijzonderheid is dat er alleen haar groeit op zijn kop en staart.

Advertisement

2. Thai Ridgeback

Dit is een van de oudste rassen. De eerste sporen zijn van drieduizend jaar geleden in Thailand.

3. Tibetan Mastiff

De Tibetan Mastiff is een molosser die deel uitmaakt van de 'berghonden' afkomstig uit Tibet. Aristoteles heeft ze genoemd in zijn geschriften en ook Marco Polo heeft erover gschreven.

Advertisement

4. Azawakh

Deze hond die afkomstig is uit Afrika is door verschillende stammen ingezet vanwege zijn lenigheid en snelheid. Je moet je voorstellen dat hij gazellen en antilopen kan bijhouden.

Advertisement

5. Bedlington Terrier

Deze Engelse hond heeft de eigenaardigheid dat hij een unieke vacht heeft die erg lijkt op dat van een schaap.

Advertisement

6. Mexicaanse naakthond

De Xoloitzcuintle (vertaling: hond van de god Xolotl), ook wel bekend als de Mexicaanse naakthond hebben een vrolijk temperament en zijn heel geduldig naar kinderen toe.

7. Puli

foto: pixabay.com

Dit is een Hongaars hondenras dat over de hele wereld geliefd is. 'Puli' betekent "begeleider." Hongaarse herders gebruikten hem dan ook als waakhonden voor hun kudde.

8. Argentijnse dog

Atletisch, elegant en gespierd en werd vaak ingezet bij de jacht op groot wild en wordt ook gebrukt door Zuid-Amerikaanse legers omdat hij zo snel en trouw is.

Tags: DierenHonden
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt