Zoon neemt nooit op wanneer zijn moeder belt. Deze wanhopige moeder neemt de juiste maatregel

door Skip

25 Juni 2017

Zoon neemt nooit op wanneer zijn moeder belt. Deze wanhopige moeder neemt de juiste maatregel
Advertisement

We leven in een tijdperk waarin we voortdurend in verbinding staan met andere mensen via chat, telefoontjes, Whatsappberichtjes en social media. Alleen blijven of ver weg zijn van bepaalde mensen wordt moeilijk wanneer je praktisch altijd bereikbaar bent. We zijn altijd bij onze smartphone, waarschijnlijk is dat het eerste ding dat we controleren of we dat van huis hebben meegenomen als we de deur uit zijn gegaan.

Denk je dat ouders er baat bij hebben dat ze altijd in contact staan met hun kinderen? Helaas niet, tot in het oneindige weigeren laatstgenoemden de telefoon op te nemen wanneer hun vader of moeder belt 'om niet te worden gestoord' waardoor ouders nogal bezorgd raken. Een moeder die het gedrag zat is van haar zoon kwam op een geniale oplossing.

Advertisement

Hij nam nooit op wanneer zijn moeder belde: ze bedenkt een app die jongeren dwingt om de belletjes van ouders op te nemen.

Hij nam nooit op wanneer zijn moeder belde: ze bedenkt een app die jongeren dwingt om de belletjes van ouders op te nemen.

pixabay.com

Het is zeker geen uitzonderlijke situatie: zoon negeert berichtjes en telefoontjes van zijn moeder wanneer hij de deur uit is. De reden die aan dit gedrag ten grondslag ligt is te herleiden tot een van de vele manier waarop pubers in opstand kunnen komen. De moeder van deze jongen raakte echter steeds ongerust wanneer haar zoon z'n telefoon niet opnam.

Ze was het gedrag van haar zoon zat, net als dat ze zich continu opgelaten voelde. Ze besloot een meer technische dan gedragsmaatregel te treffen. Ze ontwikkelde een app voor de smartphone die je dwingt om op te nemen, doe je dit niet dan blokkeert de smartphone.

Echt 'werk van de duivel' dat klaarblijkelijk niet door de doorsnee moeder is gedaan. Zij was namelijk vroeger een soldaat die heeft gediend in de Golfoorlog.

De applicatie zet automatisch de blokkade in gang na een bepaald aantal keer weigeren. Om weer op internet te kunnen en weer andere apps op de smartohone te gebruiken is het een nodig om een code te sturen naar de ouders. Om die te krijgen zal hij eerst moeder of vader moeten bellen.

Ze is trots op haar uitvinding en is er zeker van dat zij niet de enige is die er baat bij zal hebben, maar ook wie weet wel niet hoeveel ouders die het ook zo zat zijn. Ook haar zoon vindt het geniaal, dat geeft hij toe, maar wat hem betreft had hij ook zonder gekund!

Advertisement