Trucs en kleine tips voor het vullen van je huis met positieve energie volgens Feng Shui

door Skip

30 Juni 2017

Trucs en kleine tips voor het vullen van je huis met positieve energie volgens Feng Shui
Advertisement

Je woonruimte in huis inrichten is geen makkie: in de meeste gevallen wordt het te oppervlakkig gedaan, misschien ontbreekt de wil omdat je een lange en drukke verhuizing hebt gehad. Volgens Feng Shui is de ordening van meubels en ruimtes van fundamenteel belang om er goed te kunnen leven aangezien het geheel een staat van positieve of negatieve energie communiceert. De tips die volgen zijn juist aanbevolen voor Feng Shui om ervoor te zorgen dat je een positief en harmonieus krijgt.

Coverfoto: pexels.com

1. De voordeur

1. De voordeur

pixabay.com

Bij Feng Shui is de ingang van je huis het allerbelangrijkste in heel je huis en waarom dat zo is dat is makkelijk te begrijpen: door de ingang absorbeert de rest van het huis de energie en het is ook het eerste wat je ziet na een lange, zware dag.

De deur, voordeur, of hek moet een weerspiegeling zijn van de positiviteit die er binnen is waardoor je graag naar binnen wilt en meteen een gevoel geeft dat het bekend voorkomt. Het advies is om in de buurt van de ingang een groene of bloeiende plant neer te zetten of een standbeeld, een lamp of iets anders dat je mooi vindt.

Advertisement

2. Evenwicht

2. Evenwicht

pexels.com

Het is heel belangrijk om het evenwicht in huis te respecteren, vooral tussen de verschillende natuurlijke elementen. Let erop dat je in elke kamer iets neerzet dat staat voor de aarde (een plant), vuur (een kaars), hout, metaal en water (een kleine fontein bijvoorbeeld of aquarium).

3. Orde

3. Orde

Rubbermaid Products/Flickr

Volgens Feng Shui moet je zo nu en dan zonder er twee keer over na te denken dingen weggooien die je al heel lang niet meer gebruikt en ook niet meer denken te gaan gebruiken in de toekomst. Doordat het ophoopt krijg je een drukkend gevoel dat op je geest terugslaat. De prullenbak is natuurlijk niet het enige, kleren of dingen die je niet meer kunt gebruiken die kan je iemand cadeau doen of recyclen.

4. Natuurlijk licht

4. Natuurlijk licht

pixabay.com

Heb je thuis geen grote ramen die ongehinderd zonlicht doorlaten, dan moeten er tenminste geen zware en donkere gordijnen voor hangen. Niets helpt je zo weer opladen als natuurlijk licht en frisse lucht. Het brengt je positiviteit en de wil om te doen. Zomer of winter, open je ramen: het hoeft maar een paar minuten en je huis zal overspoeld worden door een hele nieuwe energie.

5. Stel je huis open

5. Stel je huis open

maxpixel.freegreatpicture.com

Zet een lekkere bank neer die lekker zit waar gasten op kunnen zitten en haal genoeg stoelen in huis. Let er echter wel op dat je deze laatstgenoemden achter de deur zet want volgens Feng Shui kan dit misschien ongewenste mensen aantrekken in je huis. Verder moet het bed nooit naast een spiegel worden gezet.

Hoewel het nog altijd een theorie is, is het fijn om te denken dat je door je huis in te moeten richten dat je kan genieten van een positieve staat van zijn. Daarbij is het ook de plek waar we ons veilig en op ons gemak moeten voelen. Het is dus de moeite waard om tijd te besteden aan de zorg ervoor!

Advertisement