De eerste bomenstad zal verrijzen in China - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
De eerste bomenstad zal verrijzen in…
Een boer uit Wales teelt per ongeluk de heetste peper ter wereld Wat deden kinderen toen er nog geen smartphones waren? Door deze 15 foto's weet je het weer

De eerste bomenstad zal verrijzen in China

Door Skip Tromp de Haas
3.661
Advertisement

In Liuzhoum dat in de provincie Guangxi in China ligt, zal de eerste Bomenstad worden gebouwd als maatregel voor de luchtvervuiling. Het ambitieuze reuzeproject dat in aanbesteding is gedaan door het Liuzhou Municipality Urban Planning en zal worden gerealiseerd door het Italiaanse architectenbureau Stefano Boeri Architetti dat bij activa alle verschillende groene projecten heeft zitten zoals het verticale bos van Milaan of de verticale bossen van Nanking.

Als de stad eenmaal af is dan zal het plaats bieden aan dertigduizend inwoners die worden omringd door veertigduizend planten, in totaal meer dan honderd soorten.

Het is geen toeval dat er in China zo'n project wordt uitgevoerd, het is een van de meest vervuilde en vervuilende landen ter wereld: de enorme hoeveelheid bomen zullen in staat zijn om elk jaar 10,000 ton koolstofdioxide op te nemen, 57 ton vervuilende stoffen en ongeveer 900 ton zuurstof te produceren.

Liuzhou Forest City zal de eerste stedelijke nederzetting zijn die volledig zelfvoorzienend is qua energievoorziening die nagenoeg volledig duurzaam is. Airconditioning, verlichting, alles zal worden aangedreven door zonnepanelen of warmtekrachtcentrales.

Advertisement

Er zullen planten en bomen groeien op elk gebouw in de stad, ongeacht de grootte. Dit komt de luchtkwaliteit ten goede maar er zullen ook veel dierensoorten op afkomen die de fauna van het gebied zullen versterken.

Na de zorgwekkende analyses die zijn gedaan over de milieuimpact van de groeiende Chinese economie op het land, lijkt het erop dat het besef er is om duurzame alternatieven te gaan gebruiken om de planeet de toekomst te geven die het verdient.

Als het experiment dat af zou moeten zijn in 2020 de gehoopte vruchten afwerpt, dan zouden vele andere steden in de wereld ook kunnen besluiten om het ook over te nemen en dat ze gedeeltelijk veranderen in een bloeiend en gezond bos.  

Advertisement
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt