8 prachtige super-huizen: ecologisch, voordelig en tegelijkertijd efficiënt - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 prachtige super-huizen: ecologisch,…
Budweiser heeft reclame uit de jaren '50 getransformeerd in moderne posters om de rechten van vrouwen te vieren 20 foto's laten zien waarom het leven met een Newfoundlander de kwaliteit van je leven enorm zal verbeteren

8 prachtige super-huizen: ecologisch, voordelig en tegelijkertijd efficiënt

Door Janine
1.352
Advertisement

In een historisch moment waarin het intensieve gebruik van grondstoffen en milieuvervuiling aan de orde van de dag zijn, zouden ecologische huizen een uitstekende oplossing kunnen zijn om met dit soort noodsituaties om te gaan. Door middel van een reeks technologische en plannings voorzorgsmaatregelen, is het in feite mogelijk om het dagelijkse energieverbruik aanzienlijk te verminderen, een echt wondermiddel voor de planeet en toekomstige generaties!

Als je echter denkt dat dit soort constructies moeilijk te bouwen zijn, heb je het helemaal mis. Hier zijn 8 goedkope maar tegelijkertijd efficiënte eco-huizen!

1. Blooming Bamboo (H&P Architects, Vietnam)

Deze kleine huizen van ongeveer 44 vierkante meter volledig gemaakt van bamboe, hout en kokos bladeren zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeftige families in Vietnam. Blooming Bamboo kost ongeveer $2.500 en is bestand tegen frequente overstromingen.

2. De bamboehuizen ontworpen door Elora Hardy in Bali, Indonesië

Deze huizen gemaakt van bamboe hebben een bochtig uiterlijk en een verfijnde stijl. Naast ecologisch zijn de huizen in kwestie erg luchtig.

Advertisement

3. Eco-duurzaam huis van Djuric Tardio Architectes (Parijs, Frankrijk)

Deze huizen zijn gemaakt van geprefabriceerde houten platen geleverd door duurzame bedrijven en vervolgens ter plaatse door de arbeiders in elkaar gezet. Het dak is niet dicht om het stadsontwerp niet te verpesten en te verzwaren. Daarom is het omgetoverd tot een groen terras met planten en fruitbomen.

4. Eco Ranch van Turnbull Griffin Haesloop Architects (USA)

Dit architectenbureau staat bekend om de productie van volledig ecologische huizen en openbare werken. Waaronder de vele eco-ranches gemaakt van hout die over de gehele Verenigde Staten verspreid zijn.

5. Pop-Up-House, Multipod Architects (Frankrijk)

Dit huis werd volledig ter plaatse in elkaar gezet alsof het van LEGO-stenen was gemaakt en kost ongeveer $41.000. Het gebouw heeft geen verwarmingssysteem dankzij de perfecte thermische isolatie!

Advertisement

6. Illawara Flame (Wollongong, Australië)

Illawara Flame is een klassiek geprefabriceerd gebouw dat heel gebruikelijk is in Australië, aangepast en getransformeerd door het team van de Wollongong Universiteit. Dankzij de vele aangebrachte wijzigingen is het gebouw nu een huis zonder energie!

7. PATH (Prefabricated Accessible Technological Homes) Philippe Starck, Frankrijk

De PATH geprefabriceerde gebouwen zijn het resultaat van het gezamenlijke werk van de beroemde Franse ontwerper Philippe Starck en het geprefabriceerde bedrijf RIKO. Het resultaat bestaat uit huizen in verschillende vormen gemaakt van hout en glas, met apparatuur die windturbines, zonnepanelen en een regenwater zuiveringssysteem!

Advertisement

8. Soleta Zero Energy One (Roemenië)

Dit kleine huis is gebouwd door de Justin Capra Foundation met de bedoeling om een huis te creëren met hoge energie-efficiëntie maar lage kosten. De Soleta Zero Energy is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, het kan bijna overal worden gebouwd met een besparing van 45% op de elektriciteit.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt