Ontslagen omdat ze geen bh droeg: het verhaal van deze dame brengt een netelige kwestie weer onder de aandacht

door Skip

07 Juli 2017

Ontslagen omdat ze geen bh droeg: het verhaal van deze dame brengt een netelige kwestie weer onder de aandacht
Advertisement

Toen Kate Hannah een broek, t-shirt en zwarte sokken aangetrokken had zonder eerst een beha aan te doen, had ze er geen idee van dat ze die dag haar baan zou verliezen. De 22-jarige uit Beverley (Engeland) bevond zich echter in deze situatie en na een gesprek met haar werkgever en diens broer werd ze verzocht om naar huis te gaan. Eenmaal thuis heeft ze het voorval beschreven...

via Indy100 - The Independent

Advertisement

Dit is de outfit in kwestie

Dit is de outfit in kwestie

Facebook/Kate Hannah

"Ik ben net ontslagen van mijn baan omdat ik weigerde een bh te willen dragen.

Gisteren heeft de broer van mijn manager een ongepaste seksueel getinte opmerking naar mij gemaakt waar zij ook bij stond. Ik voelde me alsof ik een object was, ongemakkelijk en geschokt dat dit was gebeurd.

Helaas vond zij het billijk om te dealen met de situatie door mij te zeggen dat ik niet op het werk mag komen in de toekomst, tenzij ik een beha draag. Dit zei ze tegen me ten overstaan van drie andere collega's en klanten. Daardoor voelde ik mij bekritiseerd om mijn lichaam en was ik geschokt dat ik de schuld kreeg ervan dat ik seksueel werd geïntimideerd op het werk. Ze zei dat ik dom was, gek en dat ik overdreef toen ik haar zei dat ik van streek was."

Ik walg absoluut van het gebrek aan professionaliteit en ernstig gebrek aan respect voor mijn recht als vrouw om dat te dragen waar ik me persoonlijk lekker door voel.

Niemand zou zich ooit genoodzaakt moeten voelen om zichzelf te moeten verstoppen om zichzelf ongewenste seksuele opmerkingen of gedrag van anderen te besparen.

Ik ben er treurig om."

Het verhaal van het meisje heeft natuurlijk de nodige stof doen opwaaien. Er zijn mensen die zeggen hoe irritant een beha is, zeker in de zomer, en er zijn mensen die eerder rechtvaardigen wat er gebeurd is. Enkele journalisten hebben ook om opheldering gevraagd aan de eigenaar van het restaurant, zij heeft echter alles ontkend en gezegd dat er niemand is ontslagen. Wat vinden jullie van het hele verhaal?

Advertisement