Hij repareert het schild van een schildpad met glasvezel en laat het in de natuur vrij: na 2 jaar vindt hij hem in perfecte gezondheid terug

door Skip

17 Juli 2017

Hij repareert het schild van een schildpad met glasvezel en laat het in de natuur vrij: na 2 jaar vindt hij hem in perfecte gezondheid terug
Advertisement

Voor sommige vakken hoef je niet jarenlang te studeren. Waardoor je succes hebt en dankbaarheid oogst is passie. Je kan veel dingen weten, op de hoogte zijn van de laatste innovaties en wijzigingen maar als er geen liefde zit in wat je doet dan kan je zeker niet denken om de werkdag rustig tot een goed einde te brengen. Je hebt zonder twijfel de middelen nodig die je alleen krijgt door passie: dierenarts zijn is zo'n vak. Als de geneesheer die we je gaan voorstellen niet gek was op dieren dan zou hij niet op het waanzinnige idee zijn gekomen waarmee hij uiteindelijk een schildpad heeft gered.

Advertisement

"Soms is dierenarts zijn het beste wat er is."

Een dierenarts van de Hocking Hills Animals Clinic heeft deze foto op Facebook gezet en vertelde wat hem was overkomen: de mooiste ervaring van heel zijn carrière.

"Een aantal jaar geleden bracht een cliënt mij een doosschildpad die was aangereden door een auto. Zijn schild was kapot en toen kwam ik op het idee om glasvezelkunststof te gebruiken om hem op te lappen. Toen hij was genezen liet ik haar vrij in het park. Toen ik onlangs over mijn heuvels liep zag ik een vreemd patroon tussen de bladeren. Tot mijn verbazing was daar mijn oude patiënt met het het glasvezelkunststof er nog op... jaren later! Soms is dierenarts zijn het beste wat er is."

De post is door duizenden mensen gedeeld, blij met het lot van de schildpad en dat er een man is die met grote passie zijn werk verricht.

Advertisement