Het verhaal van Water Man, de man die elke dag schoon water brengt naar dorstige wilde dieren

Janine image
door Janine

30 Augustus 2019

Het verhaal van Water Man, de man die elke dag schoon water brengt naar dorstige wilde dieren
Advertisement

Er zijn mensen wiens verhalen echt duidelijk maken dat, zelfs met schaarse middelen en mogelijkheden, het mogelijk is om anderen en de natuur te helpen, door echt lovenswaardige werken van vrijgevigheid in praktijk te brengen.

Onvoorspelbare klimatologische omstandigheden gekenmerkt door fenomenen die ooit zeldzaam waren, zijn nu wereldwijd gemeengoed. Op plaatsen van de planeet waar het klimaat zelf niet het meest gunstig is, is dit zeker onbeschrijflijk. Klimaatverandering en het broeikaseffect kunnen zodoende tot heel moeilijke situaties leiden.

via The Sun

Advertisement
Patrick Kilonzo Mwalua/Facebook

Patrick Kilonzo Mwalua/Facebook

Patrick Kilonzo Mwalua is een boer uit Kenia en is over de hele wereld bekend als Water Man, oftewel de man van het water. Elke dag, jarenlang, is hij gewapend met goede wil en veel vrijgevigheid, en houdt zich in zijn vrije tijd bezig met slechts één missie: water brengen aan de dorstige dieren.

Het gebied waar hij woont, Tsavo West National Park, is in feite een van de zwaarst getroffen door droogte die, naast verwoestende gevolgen voor lokale gemeenschappen, ook grote problemen voor de natuur veroorzaakt. Neerslag is veel schaarser en minder frequent dan in het verleden, en daarom heeft Patrick besloten om iets te doen.

Advertisement

Antilopen, buffels, olifanten, zebra's en vele andere fantastische wilde dieren zouden, als ze alleen op de regen moesten vertrouwen, allemaal het risico lopen zonder water te blijven en uitgedroogd te sterven. Met de gehuurde tankwagen "levert" de 41-jarige Mwalua dus water aan het Nationaal Park.

En het maakt niet uit of hij daarvoor enkele kilometers moet rijden of er al zijn vrije tijd moet doorbrengen: Water Man is er, klaar om de dorstige dieren te bevoorraden. Een echte weldoener aan wie de fauna nu gewend is, het is zelfs zo dat Patrick bij zijn aankomst de dieren vaak vlak bij de cementcontainers vindt waarin hij de kostbare vloeistof uitlaadt.

Zijn verhaal ging snel de wereld rond en leidde ook tot crowdfunding, waaraan veel mensen deelnamen, die specifiek bijdroegen om hem te ondersteunen bij het kopen van meer water voor de dorstige dieren.

Patrick Kilonzo Mwalua/Facebook

Patrick Kilonzo Mwalua/Facebook

Toewijding, hard werken, enorme vrijgevigheid. Met deze sleuteltwoorden trekt Patrick elke dag uit het dorp waar hij woont om zijn werk uit te voeren om voor de dieren te zorgen. Wezens die door de mens elke dag in gevaar worden gebracht door hun stroperij mogen niet het risico lopen het niet te redden omdat ze dorst hebben.

Een voorbeeld voor iedereen, overal ter wereld!

Advertisement