Zijn vader nam hem mee het oerwoud in om aan de bommen in Vietnam te ontkomen: 40 jaar later vinden ze hem daar terug - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Zijn vader nam hem mee het oerwoud in…
Een dierenarts laat 6 veilige manieren zien hoe je een ruzie tussen honden kunt afkappen 12 planten die ook in het donkerste hoekje van de kamer in huis kunnen overleven

Zijn vader nam hem mee het oerwoud in om aan de bommen in Vietnam te ontkomen: 40 jaar later vinden ze hem daar terug

Door Skip Tromp de Haas
23.960
Advertisement

Vergeet de man die in de jungle is opgegroeid en is opgevoed door apen, gespierd en betoverend: de echte Tarzan ziet er heel anders uit, en zoals je dat mag verwachten na een heel lang verblijf in het dichte woud zonder enkele bescherming tegen de harde weersomstandigheden en dat je moest eten wat de natuur je gaf. Ben je verbaasd om te lezen dat een man als Tarzan echt heeft bestaan, dan ben je dat des te meer nadat je het bijzondere verhaal van Ho Van Lang hebt gelezen.

Ho Van Lang is 44 jaar oud en heeft 41 jaar doorgebracht in de jungle: zijn vader had hem er in 1972 mee naartoe genomen om aan de oorlog in Vietnam te ontvluchten.

Zijn vader nam de extreme maatregel om te vluchten uit z'n dorp de jungle in nadat hij zijn vrouw en twee andere kinderen had verloren. De geestelijke gezondheid van de man ging achteruit kort nadat zij zich in de natuur hadden gevestigd, en daardoor heeft Lang echt weinig geleerd over de baschaafde wereld.

De twee zijn 3 jaar geleden teruggevonden door inwoners van een nabijgelegen dorp.

Vader kreeg het nog maar net voor elkaar om te spreken, Lang communiceerde via een eeuwenoude taal, veel gebaren en geluiden in plaats van woorden.

Het was Alvaro Cerzo, oprichter van een lokaal reisbureau die Lang heeft voorgesteld om een aantal dagen terug te keren om te kunnen filmen hoe hij al die jaren hier heeft doorgebracht en welke overlevingstechnieken hij heef ttoegepast en hoe hij heeft kunnen overleven.

Advertisement

Alvaro: "Ik dacht nieuwe overlevingstechnieken te kunnen ontdekken maar in plaats daarvan heb ik de meest bijzondere man ter wereld ontmoet."

Wat het hele team van Alvaro heeft verbaasd is hoe vrolijk en spontaan Lang bleek te zijn. Zijn houding leek erg op dat van een heel nieuwsgierig en onschuldig jongetje.

Lang heeft de kleding laten zien die hij heeft gemaakt van vacht en boomschors. De werktuigen heeft hij gemaakt van overblijfselen van bommen en soldatenhelmen.

Het dieet waar hij samen met zijn vader op leefde was heel gevarieerd, met name vlees van verschillende dieren: ratten, apen, vogels, kleine knaagdieren en vis.
Ze aten ze op nadat ze hen op het vuur hadden gelegd en aten zelfs de botten op. Volgens hen kon niets worden verspild.

Nadat ze zijn teruggevonden werden Lang en zijn vader door de autoriteiten gedwongen om hun leven in het wild de rug toe te keren.

Nu wonen ze in een dichtbijgelegen dorp. De gezondheid van zijn vader is niet verbeterd maar voor Lang is er een nieuw leven begonnen waarin hij alles kan gaan ontdekken.

Advertisement

Deze man heeft 41 jaar ver weg geleefd van de moderne hectiek, van de technologie en nieuwe trends. Hij heeft geen tijdsbesef.

...Hij wist zelfs niet dat er vrouwen bestonden!

En hoewel hij niet het hele voortschrijden van de geschiedenis heeft meegemaakt, lijkt hij helemaal niet treurig te zijn, sterker nog: de blik in zijn ogen straalt van levenslust!

Misschien wel veel meer dan bij ons vergeleken omdat we inmiddels veroverd en overdonderd zijn door een leven dat te ver van onze oorsprong afstaat.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt