8 gewoontes die gezond lijken maar eigenlijk schadelijk zijn voor het lichaam - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 gewoontes die gezond lijken maar eigenlijk…
Help je kinderen hoe ze om moeten gaan met pesterijen zonder dat er geweld aan te pas komt 7 aanwijzingen die een vrouw kunnen helpen begrijpen dat ze niet langer verliefd is op haar partner

8 gewoontes die gezond lijken maar eigenlijk schadelijk zijn voor het lichaam

Door Skip Tromp de Haas
2.886
Advertisement

Slechte gewoontes afleren is niet makkelijk, zeker wanneer het om dingen gaat waarvan we niet denken dat ze echt slecht voor ons zijn. Feit is echter dat we van die gewoontes hebben opgepakt die niet goed zijn voor onze gezondheid; sommige kunnen zelfs echt schadelijk voor ons zijn. In dit artikel zullen we je laten zien welke dat zijn, dan is het aan jou om te bepalen hoe je je leven verandert!

1. Je nies inhouden

Wanneer we onze mond dichtdoen en onze neus naar beneden bewegen dan neemt de druk in het hoofd consequent toe. Dit kan een een scheurtje veroorzaken in een bloedvat in je hersenen. Wanneer dat mogelijk is, is het beter om de nies voortijdig te stoppen, precies op het moment dat je neus begint te jeukeen en geen moment eerder.

2. Parfum dragen

foto: pixabay.com

Voor velen is het ondenkbaar om zonder geurtje op de deur uit te gaan. Het probleem ontstaat wanneer je (in de meeste gevallen) onnatuurlijke geurtjes gebruikt waarin stoffen zitten die op den duur schadelijk zijn. Als je vaak misselijk bent of een draaierig gevoel hebt, probeer dan eens om een paar dagen geen parfum op te doen.

Kies wanneer mogelijk een natuurlijk geurtje, deze zijn prima!

Advertisement

3. Je smartphone gebruiken voor het slapen gaan.

foto: pixabay.com

Het licht dat schermen afgeven is van invloed op de productie van het hormoon melatonine dat de slaap en waakcycli regelt. Het gebrek aan deze stof kan niet alleen de kwaliteit van je slaap verminderen, maar is ook een oorzaak van depressie, stemmingswisselingen, een verzwakt immuunsysteem en obesitas.

4. Eten in plastic bakjes bewaren.

We zijn omringd door dingen die zijn gemaakt van plastic, en we gebruiken het ook om voedsel in te bewaren. We letten er vaak echter niet goed op om plastic goed op te bergen. Dit zorgt ervoor dat er giftige stoffen vrijkomen uit het materiaal waarmee het eten onvermijdelijk ook mee te maken krijgt. Onderzoeken tonen aan dat de ftalaten en de bysfenolen inwerken op het endocrien systeem waardoor vele ziekten ontstaan. Neem liever altijd glazen bakjes of houdt je aan de voorschriften die vermeld staan op het plastic.

5. Je tanden poetsen na het eten.

Het wordt aanbevolen door tandartsen om minstens 30 minuten te laten zitten tussen de maaltijd en het tandenpoetsmoment omdat er in sommige voedselproducten en dranken zuren zitten die inwerken op het glazuur en de onderste laag van de tanden. Binnen het halfuur je tanden poetsen zou betekenen dat deze zuren gemakkelijker en dieper kunnen binnendringen.

Advertisement

6. Antibacteriële zeep gebruiken.

Het lichaam, en vooral de handen zijn bedekt met talloze bacteriën die echter als barrière fungeren tegen de nog schadelijkere micro-organismen. Voortdurend antibacteriële producten gebruiken vernietigt deze bacterie waardoor de huid nog kwetsbaarder wordt. Dit soort zeep zou alleen moeten worden gebruikt wanneer dat nodig is (in het geval van wondjes die niet helen bijvoorbeeld) of anders niet meer dan twee keer per week.

7. Strakke broeken dragen.

Hoewel de modwereld al sinds tijden de wijde broek met pensioen heeft gestuurd is het helemaal niet gezond om elke dag een strakke broek te dragen. Je bloedvaten hebben er last van en worden voortdurend "onderdrukt" door de stof. Dit kan leiden tot problemen met de bloedcirculatie en de gevoeligheid van je zenuwen die bekneld raken. Als je merkt dat je benen tintelen wanneer je strakke broeken draagt dan moet je die zo snel mogelijk uittrekken.

Advertisement

8. Vers fruitsap drinken

Om de bekers te vullen waarin normaal gezien shakes gaan, is er meer van hetzelfde fruit nodig, meer dan je normaal gezien ervan zou hebben gegeten. Dit kan voor problemen zorgen bij mensen die zijn aangedaan door bepaalde ziekten: in druiven zit veel suiker, maar des te meer nog in het druivensap en zou daarom niet gedronken mogen worden door mensen die diabetes hebben. Daarnaast bevatten druiven vele allergene stoffen die allergische reacties zouden kunnen uitlokken, vooral bij kinderen.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt