Er worden mensen gezocht die te vroeg geboren baby's warmte kunnen geven en knuffelen. Dit is wat er gebeurde - Curioctopus.nl
x
Er worden mensen gezocht die te vroeg…
Volgens nieuw onderzoek verandert depressie de verbindingen in de hersenen De 'Onmogelijke' lichtinval in de golven in deze 19e eeuwse schilderijen komt van de meester van het sublieme

Er worden mensen gezocht die te vroeg geboren baby's warmte kunnen geven en knuffelen. Dit is wat er gebeurde

01 Augustus 2017 • Door Skip
14.360
Advertisement

Wanneer een kindje te vroeg geboren wordt zijn er een aantal noodzakelijke dingen waar artsen en verpleegkundigen zich voor inzetten en die op te lossen door constant ermee bezig te zijn. Er is echter een behoefte waar men veel te vaak niet op let in ziekenhuizen, zoals dat er niemand is die zorg draagt voor de emotionele kant, niemand geeft die kinderen de menselijke warmte waar iedereen behoefte aan heeft en heel belangrijk is voor een goede ontwikkeling.


Vaak wordt een te vroeg geboren kindje in het ziekenhuis gehouden en worden ouders uit het ziekenhuis ontslagen. Zodoende ontbreekt de nabijheid van vader en moeder.

foto: pixabay.com

Hoezeer ouders het ook wensen, is het niet altijd mogelijk voor hen om meteen te gaan zorgen (in het geval van een vroeggeboorte) voor hun baby's, zeker gedurende de eerste 24 uur van hun leven. Daarom zijn enkele ziekenhuizen zoals het Sint Bonifatiusziekenhuis in Winnipeg Canada, begonnen met zoeken naar vrijwilligers die willen zorgen voor de baby's in de tijd dat ze alleen zijn.

De vrijwilligers zorgen voor het knuffelen en omhelzen van de baby's in het geval dat ouders dat niet kunnen.

foto: imgrum.org

Deze vrijwilligers blijken bijzonder nodig te zijn bij moeders die drugsverslaafd zijn, want het is heel gewoon in dit soort gevallen dat baby's lijden aan neonatale ontwenningsverschijnselen (veroorzaakt door de plotse onderbreking van de stroom chemische stoffen die de moeder innam). Moeders die in deze situatie zitten moeten dan een afkickprogramma volgen en moeten hun kinderen nog langer alleen laten, en het is hier waar de vrijwilligers het toneel op komen.

Advertisement

Het lijkt erop dat op deze manier de eigen ontwikkeling van de premature baby's erop vooruitgaat, hun gewicht neemt sneller toe en kunnen dan sneller ontslagen worden.

"Soms worden baby's erg behoeftig maar na een paar minuten beginnen ze zich te ontspannen. Je kan stellen dat ze gemakkelijker ademhalen alleen al door lichamelijk contact, ze kalmeren, en soms vallen ze zelfs in slaap", vertelt vrijwilligster Lucette Parent. Uit enkele constateringen lijkt het erop te duiden dat baby's die worden geknuffeld op de intensive care minder neigen naar het hebben van slaapproblemen omdat ze minder gestresst blijken te zijn.

Hier het bewijs dat een knuffel altijd goed doet!

foto: maxpixel.com

Dat deze kleintjes door hun ouders worden geknuffeld en omhelst zou zeker het ideaalst zij, maar omdat dit niet altijd kan doen de vrijwilligers wat zij kunnen om de eerste dagen van het leven van de baby fijner te maken.

Probeer het dus te onthouden: kinderen knuffelen is goed voor ze, zowel wanneer ze klein zijn en wanneer ze opgegroeid zijn!

Tags: KinderenVerhalen
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt