6 onbekende voordelen die je moet kennen van het niet dragen van een beha

door Skip

14 Augustus 2017

6 onbekende voordelen die je moet kennen van het niet dragen van een beha
Advertisement

Iedere vrouw kijkt op haar eigen manier tegen de beha aan, maar het is vaak een haat-liefde verhouding waar nooit echt eens goed naar gekeken wordt. Sinds eeuwen drukt de mode haar stempel op de manier hoe borsten zouden moeten worden getoond en vandaag vindt iedere vrouw het vanzelfsprekend dat een beha iets onmisbaars is waar je aan moet wennen. Maar moet dat echt? Wanneer je deze tips leest zal je inzien dat het misschien tijd is deze opvatting te heroverwegen. 

Omslagfoto's: Pixabay/Wikimedia - Nevit Dilmen (CC BY-SA 3.0)

Advertisement

6 goede redenen om geen beha meer te dragen

6 goede redenen om geen beha meer te dragen

Graphic Stock

1. De beha behoudt niet de vorm van borsten. Veel vrouwen denken door geen beha te dragen dat hun borsten daardoor gaan hangen. Echter zijn er nu verschillende onderzoeken (zoals deze) die verklaren dat de werking van de beha de spieren in de borst verzwakt en de vervorming van de natuurlijke vorm van de borsten in de hand werkt.

2. Geen beha dragen komt de bloedcirculatie ten goede. Als je erover nadenkt moeten de borsten (die soms heel zwaar kunnen zijn), om ze niet te laten hangen, goed "verankerd" zijn aan de borstkas. Dit blokkeert de gewone doorbloeding net zoals bij een spijkerbroek die te strak zit. Het aantal uren beperken dat je een beha draagt kan al een positief verschil maken.

3. Draag 's nachts nooit een beha. Naast het al eerder genoemde feit dat het nadelig is voor de bloedsomloop is de beha ook van negatieve invloed op het slaapwaakritme en doet het de lichaamstemperatuur toenemen.

Advertisement
Graphic Stock

Graphic Stock

4. Geen beha dragen kan in zijn geheel de spanning van de borstspier verbeteren. Doordat je de borsten gewoon laat hangen zet je daarmee de spieren aan het werk en dat is alleen maar goed. Dit kan ook nog eens een prima motivatie zijn om te gaan sporten!

5. Je gezondheid gaat erop vooruit en je portemonnee ook. Voor wie het nog niet wist, beha's zijn vaak heel duur. Hierop beginnen te besparen is een pluspunt.

6. Last but not least is er ook nog het voordeel van het gemak. Je kent dat gevoel van opluchting wel wanneer je na een lange dag je beha losmaakt? Stel je voor dat je je elke dag zo zou voelen!

Natuurlijk zijn er situaties waarin het dragen van een beha noodzakelijk is (bijvoorbeeld diegenen die grote en zware borsten hebben en moeten dealen met eventuele rugproblemen), maar in het algemeen is denken dat vrouwen misschien geen beha hoeven te dragen mogelijk al een eerste stap. Wees niet sceptisch of verlegen en probeer het!

Advertisement