8 tips om perfect uitgerust en verfrist uit het vliegtuig te stappen - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
8 tips om perfect uitgerust en verfrist…
16 mannen voor en na het scheren van hun baard: je gelooft nauwelijks dat ze dezelfde persoon zijn Zo krijg je een bad, oefenruimte en een thuisbioscoop in een appartement van 28m2

8 tips om perfect uitgerust en verfrist uit het vliegtuig te stappen

Door Skip Tromp de Haas
2.106
Advertisement

Wie veel met het vliegtuig reist ontwikkelt een slimme en zorgvuldige routine gebaseerd op trucjes waarmee beter aan lange vluchten kan worden begonnen en in degelijke staat van zijn kan landen. Voordat je een vlucht boekt zou je een beetje moeten nadenken over de logistieke aspecten ervan zowel wat betreft de stoelkeuze, tijdstip en de gewoontes die je op moet pakken tijdens het vliegen. Hier hebben we voor jou enkele handige tips verzameld. Breng ze in de praktijk en dan zal je zeker in betere omstandigheden uit het vliegtuig stappen dan mensen die niet georganiseerd zijn!

1. Reis 's nachts

foto: pixabay.com

Dat het reisdoel waar je naartoe gaat ver weg is en zich in een andere tijdszone bevindt, het is fijn dat je kunt slapen in het vliegtuig omdat je dat sowieso wel zou hebben gedaan op dat tijdstip in huis om weer aan de nieuwe dag te beginnen. Als je op de dag van vertrek een paar uur vroeger opstaat dan gewoonlijk, dan zou het je moeten lukken om makkelijker in slaap te vallen tijdens de vlucht.

2. Kies de dagen zorgvuldig

foto: pixabay.com

Als je niet gebonden bent aan het kiezen van drukke dagen zoals het weekend, dan moet je weten dat dinsdag en woensdag de beste dagen zijn om te vliegen: echt veel minder mensen.

Advertisement

3. Plaats bij het raam, altijd

foto: Graphic Stock

Door er zeker van te zijn een stoel aan het raam te hebben heb je niet alleen de mogelijkheid om beter je hoofd ergens tegen aan te kunnen leggen, je wordt ook niet gestoord door mensen die moeten opstaan als ze naar de wc moeten.

4. Doe de rugleuning naar achteren!

Wanneer mogelijk, en als de persoon achter jou het niet al te erg vindt, doe dan je leuning zo ver mogelijk naar achteren. Slapen in een hoek van 45 graden is een garantie voor pijnlijke ledematen.

5. Trek comfortabele kleding aan!

foto: Graphic Stock

Doe in je koffer wat je wilt, maar denk er voor de vlucht tenminste aan om flexibele kleding aan te trekken, want vele uren lang strakke kleding dragen belemmert, mede door de grote hoogte, een goede bloedsomloop.

Advertisement

6. Gordel om ja zeker, maar wel zo!

Vaak wanneer de procedure van het opstijgen achter de rug is doen passagiers de gordels los. Maar als je van plan bent om te gaan uitrusten, vergeet dan niet om de gordel over je kleding/jasjes of dekentjes vast te maken. Zo wordt je niet gestoord door het vluchtpersoneel wanneer er sprake is van turbulentie. 

7. Maak je eigen vlieguitrusting klaar.

Als het een lange vlucht zal gaan worden dan moet je een slaapmasker, oordopjes en een kussentje dat je nek en hoofd steun geeft meenemen. Vergeet ook niet om genoeg te drinken, zorg er dus voor dat je altijd genoeg te drinken bij je hebt en drink geen alcohol, want je ogen zullen een stuk minder gezwollen zijn als je eenmaal bent geland.

Advertisement

8. Let op met het gebruik van mobiele apparaten.

foto: Graphic Stock

Het blauwe licht van telefoons, PC en tablets zijn niet alleen de oorzaak van slapeloosheid en een onprettig gevoel (twee dingen die we niet willen ervaren tijdens een vlucht), maar zijn ook schadelijk voor de ogen. Het beste wat je kunt doen is ze dus opzij leggen en een ouderwets goed boek pakken.

Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt