Deze aangrijpende foto's laten zien wat het betekent voor dieren om in een dierentuin te leven - Curioctopus.nl
x
Door gebruik te maken van deze site, stemt u in met de manier waarop wij cookies gebruiken om uw ervaring te verbeteren. Meer weten Ok
x
Deze aangrijpende foto's laten zien…
De oorsprong van voedingsleer: het perfecte dieet volgens Middeleeuwse dokters Op deze foto's die aan de vlammen zijn ontkomen staan Iraanse vrouwen van 70 jaar geleden

Deze aangrijpende foto's laten zien wat het betekent voor dieren om in een dierentuin te leven

Door Skip Tromp de Haas
2.845
Advertisement

Soms is het nodig dat er op de gezondheid dieren die in gevangenschap leven wordt gelet of zelfs dat ze blijven leven. Bij het concept van dierentuin als plek van vermaak voor gezinnen komen belangrijke ethische vragen. Een Canadese fotojournaliste genaamd Jo-Anne McArthur heeft een project opgezet rondom dit thema en reist naar meer dan twintig landen om dieren in gevangenschap in dierentuinen en soortgelijke locaties op de gevoelige plaat vast te leggen. Het resultaat is een boek met de titel: Captive (Gevangen) dat je uitnodigt tot vragen stellen over waarom deze plekken er zijn.

McArthur wil met deze beelden stemmen tot nadenken over hoe we allemaal kijken (of niet aankijken) tegen de tralies, ramen en kuilen in de dierentuinen.

Door onze opvattingen over dierentuinen, dolfinaria en zorg voor de dierenwereld ter discussie te stellen is het belangrijk om uit te zoeken of deze plekken echt nodig zijn.

Advertisement

De fotografe wijst er ook op om te onderzoeken wat we denken te zien wanneer we deze dieren voor onze neus zien staan, als we ze echt al zien.

Om dit denkproces op gang te brengen plaatst McArthur elke dag een foto op sociale media met een verhaal erbij.

Je kan het hier volgen.

Advertisement
Advertisement
Tags: DierenDossier
Advertisement

Laat een opmerking achter!

Advertisement
Advertisement

Vind je dit verhaal leuk?

Klik op "vind ik leuk" om niets te missen.

×

Ik ben al fan, bedankt